Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 01. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: naplo-online.hu

Szombaton átadták a nagy Strandmedencét

Szombaton átadták a nagy Strandmedencét

Felkerült a korona a strand szépére is!

Az új nagymedencénél Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatója, dr. Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, és dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket. A nemzeti színű szalag átvágását követően Pápa polgármestere valamint a Várkertfürdő vezetője rögtön csobbant is egyet a medencében, majd pedig az ahhoz tartozó ugrótoronyról Szabó Ildikó, egykori válogatott műugró mutatta be az első hivatalos ugrást. A nap folyamán a mazsorettek és a fúvószenekar mellett a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület, a Vadvirág Néptáncegyüttes, illetve a Győri Vízisport Egyesület szinkronúszói is szórakoztatták a strandolókat. Emellett számos program, többek között csúszdaverseny, kvízjáték, közös vízi torna, strandvízilabda mérkőzés, és az elmaradhatatlan szépségverseny ellensúlyozta a kissé hűvös időjárást.

A Strandszépe választást ezúttal a várpalotai Kerekes Georgina nyerte meg, míg a második és a harmadik helyezett két pápai leányzó lett Töreki Valentina illetve Fekete Krisztina személyében

- A pápai Várkertfürdő egy milliárd 71 millió forint értékű fejlesztést hajt végre az idei évben. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló beruházás keretében idén már átadták az új gyermekmedencét és az új csúszdatornyot, a szombati napon pedig az új nagymedencét vehették birtokukba a fürdőzők. A nagyszabású beruházáshoz tartozó gyógyászati központ építési munkálatai is az ütemterv szerint haladnak - tájékoztatott Kovács Antal. A Várkertfürdő vezetője a frissen átadott strandmedencét többfunkciós fürdőelemnek nevezte, ami a játékra, sportolásra, pihenésre egyaránt alkalmas. Dr. Áldozó Tamás a fejlesztések turisztikai fontosságát, illetve a pápaiak komfortérzetének, életminőségének javítását hangsúlyozta, míg dr. Kovács Zoltán kiemelte, Pápán, és ezáltal a Várkertfürdőben minden adott ahhoz, hogy az idelátogató vendégek maradandó élményekkel gazdagodjanak.

(Fotó: Penovác Károly)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.