Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 15. 13:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Szőke László ügyvéd függetlenként indul a polgármesterségért

Szőke László ügyvéd függetlenként indul a polgármesterségért

Az 55 esztendős belvárosi ügyvédben elmondása szerint már jó ideje érlelődött a gondolat, hogy induljon a megmérettetésen. Az egyre erősödő buzdítás hatására úgy döntött, elindul az őszi önkormányzati választásokon.

A ma délelőtti bemutatkozásán dr. Szőke László elmondta, életében soha nem volt tagja egyik pártnak sem és ezután sem szeretne. A helyi választásokon fontosabbnak tartja a pártpolitikánál a szakmaiságot és a jó értelemben vett lokálpatriotizmust. Gondolkodásmódjáról elárulta, mindig is a nemzeti, konzervatív értékek mentén gondolkodott és ezután sem kíván ezen változtatni. A jelölt szerint nem okozna gondot az sem, hogy független polgármesterként pártokból érkező képviselő-testülettel kellene dolgoznia, hiszen közös a cél: a város fejlődése. Kompromisszum és konszenzus kész, társadalmi, szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel folyamatosan egyeztető munkára készül.

Programjával kapcsolatban megtudtuk, véleménye szerint komplex városfejlesztésre van szükség. A független jelölt szerint - egyebek mellett - mielőbb fel kell újítani a Kossuth utcát és környékét, rendezni kell a Fő téri jégpálya helyzetét, hasznosítani kell a régi strand területét, továbbá stabilizálni kell a Termálfürdő helyzetét. Szőke László ahol csak lehet fákat ültetne a beton és az aszfalt helyére, valamint bővítené a térfigyelő kamerarendszert is a közbiztonság növelése érdekében.

Mindezek megvalósításához azonban a jelölt szerint szükség van a város megtartó erejének javítására. - Törekedni kell az önfenntartó, saját közösségét megvédeni tudó, a polgárok életének mindennapjait megkönnyítő intézkedések meghozatalára. Továbbá arra, hogy a működtetéshez szükséges források helyben keletkezzenek. Mindent meg kell tenni vállalkozások, foglalkoztatók idecsábításáért, a gazdaság élénkítésének érdekében - fogalmazott Szőke László. A jelölt szerint ehhez szükség van infrastrukturális fejlesztésékre, a 83-as út felújítására, a vasút korszerűsítésére, a helyi adók csökkentésére és a helyi iskolai szakképzés átalakítására. Szőke László segélyt csak azoknak adna, akik önhibájukon kívül valóban rászorulók és tisztességes tagjai a közösségnek.

A független polgármester-jelölt hozzátette: A polgárok, a képviselő-testület és polgármester egy egységes csapatot kell hogy alkossanak, egy célért kell hogy munkálkodjamak. A cél pedig nem más, mint Pápa város fejlődése, felemelkedése, illetve hogy polgárai itt akarjanak és tudjanak is boldogan, elégedetten élni. Mert a város mindenké - zárta gondolatait Szőke László.

A sajtó kérdésére a jelölt elmondta, ugyan függetlenként indul a választásokon, szívesen veszi bármelyik polgár, szervezet, vagy párt segítségét, amennyiben egyetértenek céljaival és elképzeléseivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.