Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 09. 07:41, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Szócska Miklós Pápán - Rendben halad az egészségügyi átalakítás!

Szócska Miklós Pápán - Rendben halad az egészségügyi átalakítás!

Dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár látogatott Pápára, hogy az egészségügyben megvalósult struktúra-átalakítások eddigi eredményeit értékelje.

Az államtitkár Kovács Zoltán kormenymegbízottal együtt csütörtök délután tartott sajtótájékoztatót a polgármesteri hivatalban, eztkövetően zártkörű fórumon találkozott a helyi egészségügy képviselőivel.

Szócska Miklós a sajtó számára elmondta, látogatásának célja az, hogy megtudja, mit gondolnak a kollégák a szerkezetátalakításról, az alapellátási finanszírozás megváltoztatása és a béremelés miként változtatta meg a hangulatot, valamint hogy milyen elképzeléseik vannak a jövőre nézve. - A műhelytitkokat, a mindennapos gondokat átbeszélni jöttem Pápára - mondta.

- Amikor egy évvel ezelőtt azzal az izgalommal jöttem Pápára, hogy lesz-e a városban kórház? Ezen túl vagyunk, mára egy teljesen más hangulatban tudunk beszélgetni, egy fenntartható intézményről. Természetesen még sok gond van, sok fejlesztési irány. Ilyen a rehabilitációs fejlesztés, mely a város büszkesége - fogalmazott az államtitkár.

A sajtó kérdésére Szócska Miklós elmondta, az országjárás tapasztalatai pozitívak. - Az intézményvezetőkkel nagyon alaposan átkonzultáltuk a szerkezetátalakítás részleteit. Számos település köszöno szépen a létrejött betegutakat, mert a betegek gyorsabb ellátást kapnak. Viszont a betegutakat még meg kell szokni, meg kell tanulnia a kollégáknak. A rendszert nem szabad magára hagyni a rendszert, folyamatosan karban kell tartani. Nem szabad elfelejteni azt az irányt, hogy akit lehet, azt az alap és járóbeteg ellátásban lássunk el. Csak az kerüljön fekvőbeteg intézménybe, akinek tényleg ott a helye - mondta az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.