Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2011. Október 28. 08:39, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online, InfoPápa

Szócska Miklós, egészségügyi államtitkár Pápán járt

Szócska Miklós, egészségügyi államtitkár Pápán járt

A pápai egyeztetés Szócska Miklós országjáró körútjának negyedik állomása volt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára a megyei fenntartású egészségügyi intézmények vezetői, a megyei és a helyi önkormányzati vezetők, országgyűlési képviselők részvételével konzultációt tartott az ellátórendszer átalakításáról.

Szócska Miklós államtitkár az egyeztetést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a konzultáció a megyei intézmények átadásának-átvételének folyamatáról, a fekvő- és járóbeteg-ellátás felelősségének állami átvállalásáról folyt.
2012. január elsejétől ugyanis állami kézbe kerülnek a megyei önkormányzati intézményeket (kórházak, iskolák, könyvtárak, múzeumok), valamint a megyei közgyűléseknél eddig felhalmozódott mintegy 180 milliárd forintnyi adósság is. Így azt a mintegy 120 milliárd is, melyet a kórházak halmoztak fel. - Néhány hónap múlva egy ütemezett terv alapján megkezdjük az adósságállomány ledolgozását. Azonnali konszolidációra senki ne számítson, de előállnak a rendszerszintű tudatos gazdálkodás feltételei – mondta Szócska Miklós.

Az államtitkár szerint az átadás-átvétel folyamatának gazdasági hozadékai például a közös energiagazdálkodás, a közös beszerzések lesznek. Ebből már megtakarítások származnak. A munkamegosztás eddig is működött, ezt a folyamatot kell tovább erősíteni: - Mindenki számára ismert, hogy itt a térségben onkológiára Szombathelyre járnak a betegek, szívsebészetre pedig Zalaegerszegre. Ez már kezdetben egy tudatos munkamegosztás volt a vezetők fejében. Itt nincs egy kimondott központi hely. Győr ugyan adja magát egy térségi központi szerepre, de különböző ellátási formákban különböző megyei vagy éppen városi intézmények adják a térségi centrum feladatait - fogalmazott Szócska Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 15:11, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a pápai férfi

Cserbenhagyás miatt indult büntetőeljárás egy 60 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 11. 13:12, hétfő | Helyi

Bűnmegelőzési előadás időseknek

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.

2019. November 10. 19:25, vasárnap | Helyi

Hármat lőtt, mégsem győzött a Perutz

Mosonmagyaróvárra utazott a pápai csapat az NBIII Nyugati csoportjának 14. fordulójában.

2019. November 10. 08:08, vasárnap | Helyi

Új eszköz került a rendőrautókba

Segítségnyújtást szolgáló, speciális eszközzel látta el a rendészeti feladatokat ellátó szolgálati gépkocsikat a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.