Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 28. 08:39, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online, InfoPápa

Szócska Miklós, egészségügyi államtitkár Pápán járt

Szócska Miklós, egészségügyi államtitkár Pápán járt

A pápai egyeztetés Szócska Miklós országjáró körútjának negyedik állomása volt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára a megyei fenntartású egészségügyi intézmények vezetői, a megyei és a helyi önkormányzati vezetők, országgyűlési képviselők részvételével konzultációt tartott az ellátórendszer átalakításáról.

Szócska Miklós államtitkár az egyeztetést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a konzultáció a megyei intézmények átadásának-átvételének folyamatáról, a fekvő- és járóbeteg-ellátás felelősségének állami átvállalásáról folyt.
2012. január elsejétől ugyanis állami kézbe kerülnek a megyei önkormányzati intézményeket (kórházak, iskolák, könyvtárak, múzeumok), valamint a megyei közgyűléseknél eddig felhalmozódott mintegy 180 milliárd forintnyi adósság is. Így azt a mintegy 120 milliárd is, melyet a kórházak halmoztak fel. - Néhány hónap múlva egy ütemezett terv alapján megkezdjük az adósságállomány ledolgozását. Azonnali konszolidációra senki ne számítson, de előállnak a rendszerszintű tudatos gazdálkodás feltételei – mondta Szócska Miklós.

Az államtitkár szerint az átadás-átvétel folyamatának gazdasági hozadékai például a közös energiagazdálkodás, a közös beszerzések lesznek. Ebből már megtakarítások származnak. A munkamegosztás eddig is működött, ezt a folyamatot kell tovább erősíteni: - Mindenki számára ismert, hogy itt a térségben onkológiára Szombathelyre járnak a betegek, szívsebészetre pedig Zalaegerszegre. Ez már kezdetben egy tudatos munkamegosztás volt a vezetők fejében. Itt nincs egy kimondott központi hely. Győr ugyan adja magát egy térségi központi szerepre, de különböző ellátási formákban különböző megyei vagy éppen városi intézmények adják a térségi centrum feladatait - fogalmazott Szócska Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.