Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2011. Október 28. 08:39, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online, InfoPápa

Szócska Miklós, egészségügyi államtitkár Pápán járt

Szócska Miklós, egészségügyi államtitkár Pápán járt

A pápai egyeztetés Szócska Miklós országjáró körútjának negyedik állomása volt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára a megyei fenntartású egészségügyi intézmények vezetői, a megyei és a helyi önkormányzati vezetők, országgyűlési képviselők részvételével konzultációt tartott az ellátórendszer átalakításáról.

Szócska Miklós államtitkár az egyeztetést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a konzultáció a megyei intézmények átadásának-átvételének folyamatáról, a fekvő- és járóbeteg-ellátás felelősségének állami átvállalásáról folyt.
2012. január elsejétől ugyanis állami kézbe kerülnek a megyei önkormányzati intézményeket (kórházak, iskolák, könyvtárak, múzeumok), valamint a megyei közgyűléseknél eddig felhalmozódott mintegy 180 milliárd forintnyi adósság is. Így azt a mintegy 120 milliárd is, melyet a kórházak halmoztak fel. - Néhány hónap múlva egy ütemezett terv alapján megkezdjük az adósságállomány ledolgozását. Azonnali konszolidációra senki ne számítson, de előállnak a rendszerszintű tudatos gazdálkodás feltételei – mondta Szócska Miklós.

Az államtitkár szerint az átadás-átvétel folyamatának gazdasági hozadékai például a közös energiagazdálkodás, a közös beszerzések lesznek. Ebből már megtakarítások származnak. A munkamegosztás eddig is működött, ezt a folyamatot kell tovább erősíteni: - Mindenki számára ismert, hogy itt a térségben onkológiára Szombathelyre járnak a betegek, szívsebészetre pedig Zalaegerszegre. Ez már kezdetben egy tudatos munkamegosztás volt a vezetők fejében. Itt nincs egy kimondott központi hely. Győr ugyan adja magát egy térségi központi szerepre, de különböző ellátási formákban különböző megyei vagy éppen városi intézmények adják a térségi centrum feladatait - fogalmazott Szócska Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 01. 11:12, hétfő | Helyi

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Pápán nyílt meg ünnepélyes keretek között a cég harmadik telephelye az országban.

2020. Május 31. 18:46, vasárnap | Helyi

Ma is történt több baleset a 83-ason

Péntek után vasárnap is két autóbaleset történt a 83-as főút Pápa és Győr közötti szakaszán.

2020. Május 31. 07:29, vasárnap | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.

2020. Május 29. 16:25, péntek | Helyi

Súlyos baleset a 83-ason! 5 sérült, köztük egy 3 éves gyermek!

Személygépkocsi és teherautó ütközött a 83-as számú főút 59-es kilométerszelvényében, Győrszemere térségében.