Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 11. 18:12, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Színvonalas komolyzenei koncertsorozat indul a Református Ótemplomban

Színvonalas komolyzenei koncertsorozat indul a Református Ótemplomban

A Pannonia Reformata Múzeum négy alkalomból álló hangversenysorozatot indít újtára, a különleges akusztikájú ótemplomban, melyen olyan előadókat is láthat, hallhat a pápai közönség, akikkel egyébként csak külföldön, vagy a fővárosban találkozhatna.

A Pannonia Reformata Múzeum már tavaly, a nyitás évében is helyet adott néhány koncertnek, ezek mindegyike nagy siker volt. A fellépők és a közönség is dicsérte az Ótemplom akusztikáját, hangulatát és környezetét. Az elismerő visszajelzések is megerősítették a múzeum vezetését abban, hogy érdemes szervezniük egy klasszikus zenei hangversenysorozatot. – Szeretnénk megmutatni ennek az intézménynek a lelkét, szeretnénk élményt adni az idelátogatóknak, szeretnénk, ha minél többen megismernék a hely erejét, hangulatát - ismertette Köntös László a koncertsorozat előzményeit, céljait. A tudományos gyűjtemények igazgatója hozzátette, a koncertek megszervezését a pápai önkormányzat is támogatja, mely külön öröm számukra, hiszen nem egy elzárt egyházi intézmény programjáról van szó, hanem Pápáról, a kultúráról, a közösségről.

Az előadók kiválasztása Németh-Vékes Erzsébet zongoraművész és Parola Csaba egyházzenész feladata volt. Erzsébettől megtudtuk, a meghívott előadók mindegyike világszínvonalon játszik saját hangszerén és mindnyájan nagy örömmel fogadták a meghívást és azt is, hogy Pápán kezd újraéledni valami komolyzenében. – A célunk az volt, hogy olyan művészeket tudjunk elhozni Pápára, akiket egyébként csak Budapesten, vagy külföldön hallhatna a közönség – mondta el a művész.

Parola Csaba a koncertsorozat egyházzenei irányvonalát szervezte meg. Megtudtuk tőle, helyi zenészek közreműködésével a jó kortárs zenét is szeretnék megmutatni a hangversenysorozaton. Az utolsó október 26-i koncert Parola Csaba szerzői estje lesz, melyen az egyik legnagyobb református hagyaték, a genfi zsoltárok kerülnek bemutatásra, 21. századi köntösben.

Halászné Kapcsándi Szilvia gyűjteményi igazgatóhelyettes, múzeum vezető elmondta, a négy alkalomból álló koncertsorozatra bérletet is kínálnak, melyek február 9-től vásárolhatók meg a múzeum pénztárában. A négy alkalomra 8000 forintért lehet bérletet váltani, míg egy-egy alkalom 2500 forintba kerül, diákoknak pedig 2000 forintba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.