Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Február 11. 18:12, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Színvonalas komolyzenei koncertsorozat indul a Református Ótemplomban

Színvonalas komolyzenei koncertsorozat indul a Református Ótemplomban

A Pannonia Reformata Múzeum négy alkalomból álló hangversenysorozatot indít újtára, a különleges akusztikájú ótemplomban, melyen olyan előadókat is láthat, hallhat a pápai közönség, akikkel egyébként csak külföldön, vagy a fővárosban találkozhatna.

A Pannonia Reformata Múzeum már tavaly, a nyitás évében is helyet adott néhány koncertnek, ezek mindegyike nagy siker volt. A fellépők és a közönség is dicsérte az Ótemplom akusztikáját, hangulatát és környezetét. Az elismerő visszajelzések is megerősítették a múzeum vezetését abban, hogy érdemes szervezniük egy klasszikus zenei hangversenysorozatot. – Szeretnénk megmutatni ennek az intézménynek a lelkét, szeretnénk élményt adni az idelátogatóknak, szeretnénk, ha minél többen megismernék a hely erejét, hangulatát - ismertette Köntös László a koncertsorozat előzményeit, céljait. A tudományos gyűjtemények igazgatója hozzátette, a koncertek megszervezését a pápai önkormányzat is támogatja, mely külön öröm számukra, hiszen nem egy elzárt egyházi intézmény programjáról van szó, hanem Pápáról, a kultúráról, a közösségről.

Az előadók kiválasztása Németh-Vékes Erzsébet zongoraművész és Parola Csaba egyházzenész feladata volt. Erzsébettől megtudtuk, a meghívott előadók mindegyike világszínvonalon játszik saját hangszerén és mindnyájan nagy örömmel fogadták a meghívást és azt is, hogy Pápán kezd újraéledni valami komolyzenében. – A célunk az volt, hogy olyan művészeket tudjunk elhozni Pápára, akiket egyébként csak Budapesten, vagy külföldön hallhatna a közönség – mondta el a művész.

Parola Csaba a koncertsorozat egyházzenei irányvonalát szervezte meg. Megtudtuk tőle, helyi zenészek közreműködésével a jó kortárs zenét is szeretnék megmutatni a hangversenysorozaton. Az utolsó október 26-i koncert Parola Csaba szerzői estje lesz, melyen az egyik legnagyobb református hagyaték, a genfi zsoltárok kerülnek bemutatásra, 21. századi köntösben.

Halászné Kapcsándi Szilvia gyűjteményi igazgatóhelyettes, múzeum vezető elmondta, a négy alkalomból álló koncertsorozatra bérletet is kínálnak, melyek február 9-től vásárolhatók meg a múzeum pénztárában. A négy alkalomra 8000 forintért lehet bérletet váltani, míg egy-egy alkalom 2500 forintba kerül, diákoknak pedig 2000 forintba.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 14:16, csütörtök | Helyi

Ittasan és jogosítvány nélkül motorozott a pápateszéri férfi

A pápai rendőrök elfogták és előállították a helyi rendőrkapitányságra a 21 éves pápateszéri sofőrt.

2019. Augusztus 22. 14:07, csütörtök | Helyi

Eltette a megtalált pénztárcát

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 24 éves lovászpatonai férfi ellen.

2019. Augusztus 22. 13:58, csütörtök | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

2019. Augusztus 21. 19:05, szerda | Helyi

Három autó ütközött a 83-ason Tétnél

Összeütközött három gépkocsi a 83-as főút 54-es kilométerénél, Tét térségében szerdán délután.