Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. Október 16. 13:30, szerda | PR

Szilveszter Bécsben: 3+1 hely, amit ne hagyj ki

Szilveszter Bécsben: 3+1 hely, amit ne hagyj ki

Legkésőbb október környékén, de már azelőtt is érdemes elgondolkodni, hogy hol, kivel és milyen módon fogjuk tölteni a szilvesztert.

Egyre több nagyváros telik meg ilyenkor túristákkal, és ha nem szeretnénk például a fővárosban újévezni, kiváló választás lehet Bécs, ahol igazán fényűzően léphetünk át a következő évbe.

Szilveszterkor egész Bécs a vidám ünnepléstől és tánctól hangos. Több helyszínen van alkalmunk ünnepelni, mindegyikben van valami különleges.

1. Óváros

Az év utolsó napján abécsi óváros egy óriási buli színhelye lesz. Délután két órától hajnali kettőig Bécs belvárosában és a Práterben rendezettSilvesterpfad(szilveszteri ösvény) igazán különleges élményt és szórakozást biztosír. Az ösvény mentén számos vendéglátóhelységet találunk, ahol abszolút szilveszteri hangulatú ételeket és italokat kóstolhatunk. Az ösvény számos pontján showműsorral, keringővel, koncertekkel találkozhatunk. Bécsben újévkor igazán közkedvelt a klasszikus zene hallgatása és a balett előadások megtekintése. A Rathausplatzon és a Práterban természetesen hatalmastűzijátékot csodáhatunk éjfélkor.

2. Luxus szállodák, hajókörutak

Ha már Bécsben töltjük az újévet, választhatunk drágább, akár luxus programokat is, hogy teljes mértékben feledhetetlen szilveszterezésben lehessen részünk. Exklúzív partykon vehetünk részt az újévet köszöntő dunai hajókörutakon, a Hofburgban rendezett szilveszteri bálon, valamint a Bécsi Városházán és luxusszállodákban rendezett szilveszteri gálákon is. Az előbb említett klasszikus zenekedvelés, opera és balettelőadások abszolút jellemzőek a bécsi újévre, aBécsi Állami Operaházbana hagyomány szerint Johann StraussDenevérjétjátsszák, az előadást pedig szabadtéren is élőben vetítik. Hatalmas az érdeklődés minden évben.

3. Január elseje Bécsben

Természetesen nem csak december 31-én, hanem a következő év első napján is találkozunk érdekes és izgalmas programokkal Bécsben. Szintén hagyomány, és még az itthoni televíziós szolgáltatók is közvetítik a Bécsi Filharmonikusok újévi hangversenyét, amit a Rathausplatzon (11 órától) egy óriási kivetítőn élőben követhetnek a bécsben újévező érdeklődők.

+1 Selfie Múzeum

Bécsben is találunk Selfie Múzeumot, amit Budapesten is nagyon nagy érdeklődés övez. Az interaktív installációk és díszletek között olyan egyedi fényképeket készíthetünk, amiknek csak képzeletünk szab határt. Természetesen ezek a fotók megoszthatók az Instagramon, a Facebookon, Snapchaten és más közösségi platformokon. Ha Bécsbe érkezünk szilveszterkor, ez egy igazán különleges és szuper napközbeni program lehet egy rövid városnézés mellett, amit nem érdemes kihagyni!

Szilvesztertipp.hu & Szilveszteri szállások & Szilveszteri programok & Wellness hotelek

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 09:43, szombat | PR

Tuti tippek irodaválasztáshoz

A munkakörnyezet komoly hatással van a munka minőségére, ezért nem mindegy milyen irodában dolgoznak a munkatársaink. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy jól válassz.

2020. Május 09. 09:25, szombat | PR

Sherlock Holmes után Te is fedezd fel Londont

Anglia igen kedvelt úti cél. Sokan ott élő családtagjaikat, barátaikat látogatják meg, de bőven van olyan turista, aki csak egy hosszúhétvégén szeretné London látványosságait megcsodálni. Érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt me

2020. Április 24. 08:47, péntek | PR

Itt a tavaszi ételek szezonja

Mostantól jöhetnek a finomabbnál finomabb saláták és a változatos friss zöldségekből és gyümölcsökből készített fogások.