Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Június 02. 09:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szilánkosra tört üvegnyakkal támadt a sértettre a Pápa környéki faluban - Videóval

Szilánkosra tört üvegnyakkal támadt a sértettre a Pápa környéki faluban - Videóval

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal az 53 éves férfival szemben, aki 2019 novemberében ittasan, kocsmai összeszólalkozásukat követően a sértettre támadt, majd egy sörösüveg szilánkosra tört nyakával próbálta megszúrni a férfi felsőtestét és nyakát.

A vádirat szerint az elkövető 2019. november 9-én késő este ittasan, kisebb rokoni-baráti társasággal jelent meg az egyik Pápa közeli falu csárdájában, ahol tovább ivott, majd mintegy húsz perc elteltével összeszólalkozott a sértettel, akit szidott és megöléssel fenyegetett. A csárda tulajdonosa rászólt a vádlottra, de ez hatástalan maradt, a férfi egyre hangosabban kiabált, és többször a sértett tarkóját, pólóját is megfogta. A sértett ezek után másokkal kezdett beszélgetni, mire az elkövető egy tele sörösüveggel úgy fejbe ütötte, hogy az üveg darabokra tört.

Ezek után a továbbra is agresszív vádlottat kitessékelték a vendéglátóhelyről, ám a férfi pár másodperc múlva visszatért, és egy másik sörösüveget vett a kezébe. Ekkor többen ismét kitolták a bejárati ajtón, ám a vádlott visszament, és folyamatos kiabálás, valamint fenyegetések közepette nagy erővel az asztal széléhez ütötte az üveget, amely az üvegnyaktól lefelé szilánkosra törött.

Az elkövető ezután a szilánkos, hegyes üvegnyakkal megindult a sértett felé, és lendületből annak felsőteste, illetve nyaka irányába szúrt. A férfi a támadója elől hátralépett, s hogy a szúrásokat megakadályozza, elkapta a karját, majd a földre rántotta az elkövetőt, aki még ezek után is próbálta megszúrni. Szúrásai végül a sértett egyik alkarját, valamint a vállát érték. A vádlott egyébként még hassal a földre szorítva is támadt, melynek során megvágta a sértett lábszárát, és elsőre még az sem tartotta vissza, hogy a két vendég a további bántalmazás megakadályozása érdekében egy székkel fejbe ütötte, illetve megrúgta. A férfit végül kivezették a csárdából.

Az ügyészség az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.