Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 14. 09:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), MTI

Szigeti veszedelem - Hatalmas siker!

Szigeti veszedelem - Hatalmas siker!

A Szigeti veszedelem különleges feldolgozását mutatták be Pápán, az Erzsébet ligetben. A színház-pedagógiai projektként színpadra állított produkcióban 300 diák vett részt.

Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel az Erzsébet ligetben felállított mobil lelátó, de nagyon sokan állva nézték végig a különleges előadást, mely a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Barokk forgatag című programjának legnagyobb eleme. 28 együttműködő csoport, 26 csoportvezető és pedagógus közös munkájának eredménye az elért siker.

Az előadás különlegessége abban rejlik, hogy a csoportok mozaikszerű részei egy nagy összművészeti produkciónak, melyben Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című művét állították színpadra. A több mint 300 résztvevőt mozgató produkció egyben Pápa legfontosabb iskolai művészeti csoportjainak felvonultatása is volt.Az előadás nem arra törekedett, hogy korhűen ábrázolja a történelmi tényeket, hanem hogy az akkori korszellemet tükrözze mondta el Péterné Tóth Katalin projektmenedzser

A bemutatót megelőző a résztvevők érdeklődési körüknek megfelelően válogathattak irodalmi, színházi, táncos, íjász, barantás, tűzszínházi, hangszeres, énekes, képzőművészeti és történelmi hagyományőrző szakkörök közül. Az elkészült produkciókat Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely vezetője fűzte össze egy nagy színpadi előadássá. -Fontosnak tartom, hogy ezen az összművészeti bemutatón keresztül is demonstráljuk, a kultúra és a művészet alkalmas közösségek nagyszabású összekovácsolására - mondta el arendező.

Az előadást követően mindenkit a Fő térre invitáltak, megcsodálni a vízenjáró szökőkút pompás fényeit.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!