Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2016. Október 14. 13:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Szeszélyes – veszélyes ősz

Szeszélyes – veszélyes ősz

Az őszi esős, borongós, ködös időben megnövekedhet a közlekedési balesetek kialakulásának veszélye. Kérjük, hogy a biztonságos közlekedés érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat!

  • A nagyobb esők során a rossz vízelvezetésű és a nyomvályús utakon gyakran megáll a víz. Az ilyen helyeken nagy sebességgel közlekedő jármű kereke és az úttest közötti kapcsolat (tapadás) csökken, esetleg meg is szűnik, amely a jármű kormányozhatatlanságához vezethet. A gépjármű sebességét – a megengedett sebességhatárokon belül – ennek figyelembevételével érdemes megválasztani.
  • Esőben, ködben a járművek körvonalai elmosódnak és a valóságosnál távolabbinak látszanak, ezért tartson a szokásosnál nagyobb követési távolságot!
  • A rosszabb látási viszonyok miatt a járműből a gyalogosok és a kerékpárosok is nehezebben észlelhetők. Fokozottabban ügyeljen rájuk, a gyalogos-átkelőhelyeket a szokásosnál is óvatosabban közelítse meg!
  • Ne az utolsó pillanatban gondoskodjon a nyári abroncsok cseréjéről! 7 Celsius fok alatti hőmérsékletnél a nyári gumik már nem nyújtanak kellő biztonságot.

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Pápai Rendőrkapitányság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.