Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2019. Június 17. 14:16, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeretjük Pápát, de nem szeretjük egymást?

Szeretjük Pápát, de nem szeretjük egymást?

Ez volt a címe a Szólj be a papnak! - elnevezésű beszélgetéssorozat negyedik pápai részének, melyen arra keresték a választ, hogy mi az oka annak, hogy Pápán egyes fórumokon komoly viták zajlanak a városról.

A szombat esti rendezvényen Boncz Zoltán baptista, Márkus Mihály református, Szabó Ferenc evangélikus, valamint Szíjártó László római katolikus lelkipásztorral beszélgethetett a szép számban összegyűlt közönség, a Pannonia Reformata Kávézó Ó-teraszán.

A beszélgetés moderátora, Böröczky Attila elmondta, az alkalom témáját egy facebook csoport, a Szeretjük Pápát! adta, amelyet nagyra becsül, hiszen a város értékeire hívja fel a figyelmet. A csoport népes taglétszámmal bír, ami azt mutatja, hogy a pápaiak szeretik a városukat, mégis még ezen a felületen is előfordulnak komoly nézeteltérések, a közösségi média más felületein pedig helyenként kimondottan durva "kommentháborúk dúlnak". Innen tehát a cím és a téma, vagyis, hogy szeretjük Pápát, egymást viszont nem szeretjük? Mi lehet az oka annak, hogy az emberekben ilyen mértékű indulatok gyűltek össze, amelyeket aztán a közösségi média felületein adnak ki magukból. Mi lehet a megoldás, egyáltalán érdemes-e hozzászólni, megpróbálni jobb belátásra bírni azokat, akik a legpozitívabb hírekben is találnak kivetni valót.

Nos, aki a megoldást várta, annak természetesen csalódnia kellett, viszont talán minden résztvevő olyan útravalóval távozhatott, ami segítheti abban, hogy másként kezelje a konfliktusokat és megfelelőn reagáljon a nehéz helyzetekre. Az egészen bizonyos, hogy egy még szerethetőbb és élhetőbb városban akkor élhetünk, ha egy irányba haladunk és közösen építjük közösségeinket és otthonunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.