Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2019. Június 17. 14:16, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeretjük Pápát, de nem szeretjük egymást?

Szeretjük Pápát, de nem szeretjük egymást?

Ez volt a címe a Szólj be a papnak! - elnevezésű beszélgetéssorozat negyedik pápai részének, melyen arra keresték a választ, hogy mi az oka annak, hogy Pápán egyes fórumokon komoly viták zajlanak a városról.

A szombat esti rendezvényen Boncz Zoltán baptista, Márkus Mihály református, Szabó Ferenc evangélikus, valamint Szíjártó László római katolikus lelkipásztorral beszélgethetett a szép számban összegyűlt közönség, a Pannonia Reformata Kávézó Ó-teraszán.

A beszélgetés moderátora, Böröczky Attila elmondta, az alkalom témáját egy facebook csoport, a Szeretjük Pápát! adta, amelyet nagyra becsül, hiszen a város értékeire hívja fel a figyelmet. A csoport népes taglétszámmal bír, ami azt mutatja, hogy a pápaiak szeretik a városukat, mégis még ezen a felületen is előfordulnak komoly nézeteltérések, a közösségi média más felületein pedig helyenként kimondottan durva "kommentháborúk dúlnak". Innen tehát a cím és a téma, vagyis, hogy szeretjük Pápát, egymást viszont nem szeretjük? Mi lehet az oka annak, hogy az emberekben ilyen mértékű indulatok gyűltek össze, amelyeket aztán a közösségi média felületein adnak ki magukból. Mi lehet a megoldás, egyáltalán érdemes-e hozzászólni, megpróbálni jobb belátásra bírni azokat, akik a legpozitívabb hírekben is találnak kivetni valót.

Nos, aki a megoldást várta, annak természetesen csalódnia kellett, viszont talán minden résztvevő olyan útravalóval távozhatott, ami segítheti abban, hogy másként kezelje a konfliktusokat és megfelelőn reagáljon a nehéz helyzetekre. Az egészen bizonyos, hogy egy még szerethetőbb és élhetőbb városban akkor élhetünk, ha egy irányba haladunk és közösen építjük közösségeinket és otthonunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:41, vasárnap | Helyi

Kigyulladt egy ház Farkasgyepűn

Pápáról és Ajkáról is érkeztek tűzoltók a helyszínre.

2022. Január 23. 07:06, vasárnap | Helyi

Előkerült a szombaton eltűnt pápai lány

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség is keres egy eltűnt 17 éves pápai lányt. A családtól kapott információink szerint a lány épségben előkerült.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott