Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Március 22. 11:27, kedd | PR
Forrás: (x)

Szerencsejáték, mint befektetési forma – kiknek éri meg?

Szerencsejáték, mint befektetési forma – kiknek éri meg?

A szerencsejátékokra általában az emberek nem igazán tekintenek pozitívan. Sokaknak a függőség, a bűnözés és a pazarlás jut eszébe róluk. Pedig ha jól csinálják, tényleges jövedelemforrás lehet.

Bizonyos értelemben tekinthető egyfajta befektetések is – persze nem akárki számára. Mikor érdemes tehát így tekintetni a szerencsejátékokra?

Ha a játékba rakott pénz nem a „konyhapénz”

Azok, akik a nehezen megspórolt pénzüket szeretnénk online kaszinóra költeni, inkább ne elsődleges befektetésként gondoljanak a dologra. Hiszen nem csupán nyerni, de bukni is nagyot lehet. Befektetésként játszani azoknak való, akiknek már azért más helyen is akad pár vagyont gyarapító beruházás a tarsolyukban. Ilyenek például a megtakarítások, a tőzsde vagy egy jól jövedelmező vállalkozás. Akik nem félnek a kaszinóra szánt összeget elveszíteni, ugyanakkor tudatosan szeretnénk a nyereményt kezelni, azoknak tökéletes befektetési alternatíva lehet. Ha viszont az esetleges veszteséget nagyon megéreznénk, akkor semmi esetre sem javasolt.

Ha megfelelő költségvetést vezetünk

Pénzzel igazán nyerni csak az tud, aki tisztában van a saját kiadásaival és bevételeivel. Ezáltal tisztában van azzal is, hogy mennyit veszíthet egy játékon. Ezzel a biztos tudással már érdemes lehet belevágni abba, hogy jövedelmező pénzforrásként gondoljunk ezekre a játékokra. Mi a menete? Nagy vonalakban elmondható, hogy aki odafigyel a költségvetésére, az általában legalább négyfelé osztja a pénzét. Ebből az első a kötelező kiadásokat rejti, mint például a rezsi, vagy lakásfenntartás, az autó fenntartása és a különféle biztosítások, valamint egyéb szükséges dolgok kifizetése. A másik részre jutnak az olyan kiadások, mint az étel, ital, vagyis szintén egy fontos szegmense a költségvetésnek. A harmadik általában az utazáshoz köthető nyaralások, kirándulások és egyéb programokra szánt pénz. Míg a negyedik egyértelműen azt a részt takarja, ami nem a kötelező vásárlásokról szól. A ruhákra, kiegészítőkre, hobbira szánt összegek mind ide kerülnek. Aki nagyon szeretne félretenni, az általában meg szokott határozni egy ötödik részt is, ami a megtakarításokat foglalja magába. Ha szerencsejátékra adjuk a fejünket azzal a célzattal, hogy nyereséget termeljen nekünk, akkor egyértelműen ebbe a szegmensbe érdemes sorolnunk a költségvetésünket. A többihez pedig még véletlenül se nyúljunk, hiszen az egész életünk megboríthatja veszteség esetén. Vegyük mindig figyelembe, mennyit veszíthetünk, a nyereség mekkora részét rakjuk el megtakarításként, illetve mennyit forgatunk vissza a játékba belőle.

Ha tényleg van tapasztalatunk az adott játékkal kapcsolatban

Úgy semmiképp se kezdjünk bele egyetlen szerencsejátékba se, hogy nem értünk hozzá. Ha gyarapítani szeretnénk a pénzünket, akkor meg pláne. Például a fogadási weboldalak kínálatában számtalan olyan opció megtalálható, amik közül a legtöbbhez valószínűleg egyáltalán nem értünk. Egy kezdő komoly pénzeket bukhat, ha nem ismeri az apró jeleket, amik meghatározhatják a játék eredményének kimenetelét. Például, ha lóverseny előtt az egyik ló furcsán tartja a lábát vagy a nyakát, esetleg nagyon izgatott – ezek mind olyan jelek, amikből egy tapasztalt játékos olvasni tud.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből