Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 03. 16:23, kedd | Belföld
Forrás: mti

Szerdától változik a forgalmi rend a M3-as autópálya mogyoródi szakaszán

Szerdától változik a forgalmi rend a M3-as autópálya mogyoródi szakaszán

Szerdától változik a forgalmi rend a M3-as autópálya mogyoródi szakaszán a pályát keresztező híd középső pilléreinek építése miatt - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, várhatóan július közepéig tart majd a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új csomópont építése.

A munkálatok idejére a pálya érintett szakaszán a belső sávot négyszáz méteren mindkét irányban lezárják. A jelentős napi forgalom miatt irányonként két forgalmi sáv sávelhúzással biztosítja majd a haladást - tudatták.

Hozzátették, a meglévő Ring pihenő és az autópályát keresztező Temető út között közel egy kilométer hosszon kell ideiglenes forgalomkorlátozásra számítani. Mindkét irányban csökkentett, 60 kilométer/óra sebességgel haladhatnak majd az autósok.

A közlemény szerint a tavaly októberben megkezdődött kivitelezés ütemterv szerint halad. A híd már elkészült pilléreit összekötő fejgerenda zsaluzási, vasalási és betonozási munkálatait, valamint a közmű kiváltási- és fakitermelési munkálatokat is végzi a vállalkozó. Az építkezés várhatóan 2019 nyarára fejeződik be, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó szakaszokat az erre közlekedők - fűzték hozzá.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A kivitelezést a HE-DO Kft., a Penta Kft. és a KM Építő Kft. végzi - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során