Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Szeptember 05. 08:58, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szerdán kezdődik a borfesztivál

Szerdán kezdődik a borfesztivál

A szervezők és a Városgondnokság munkatársai már javában dolgoznak az Esterházy-kastély udvarán holnap kezdődő fesztivál előkészítésén. 15 pincészet, két pálinkaház és számos szórakoztató program az idei kínálatban.

Boros Katalin szervezőtől megtudtuk, az idei év újdonsága, hogy a szekszárdi borvidékről is érkezik pincészet, de szintén izgalmasnak ígérkeznek a Somló fiatal borászainak nedűi. - Természetesen badacsonyi, balatoni borokat is kóstolhatnak a vendégek. A borok mellett pálinkákból is bőséges lesz a választék, két pálinkaház kínálja különleges italait. Az ételkínálat a tavalyihoz hasonlóan alakul, a cicege és csülök ételek széles kínálata várja a rendezvényre látogatókat az öt nap során – mondta el a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátéve, bízik benne, hogy idén is sokan ellátogatnak a kastély udvarán otthonra lelt Pápai Csülök Cicege és Borfesztiválra.

Szabadkai Verita, a programokat szervező JMSZK igazgatója elmondta, a helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok mellett ezúttal is számos országos ismertségnek örvendő, kiváló előadóművészt hívtak meg. A programok sorából kiemelte: csütörtökön 19 órától a Kossuth-díjas Csík János által vezetett, Príma Primissima díjas Esszencia Zenekar Magyar Küvé címmel, rendhagyó előadás keretében jeleníti meg a magyar kultúra és a magyar bor kapcsolatát. A művészek a népzene, a komolyzene és a jazz ötvözetét fűszerezik irodalommal és tánccal.

Pénteken 19:30-kor kerül sor a rendezvény megnyitójára, ezt követően a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület lép színpadra, a 35 éves jubileumra összeállított műsorát mutatja be, közel 200 szereplő közreműködésével. Szombaton hazánk egyik legsikeresebb jazz formációja, a Hot Jazz Band ad koncertet, vasárnap este pedig a 15 éves szólókarrierjét ünneplő, pápai származású énekesnő, Zséda koncertjével búcsúztatják a 2017-es Pápai Csülök Cicege és Borfesztivált.

A fesztivál elsősorban a felnőtteknek szól, de a szervezők idén is gondoltak a családokra. Szombaton és vasárnap 16 órától az Esterházy-kastély kézműves műhelyében várják játszóházba a kicsiket, ahol többek között őszi ajtódíszt készíthetnek, vasárnap 16 órától pedig a Garabonciás együttes koncertje várja a családokat.

A részletes programot ITT találja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.