Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2019. Május 13. 14:25, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szerdán aszfaltozzák a Korvin utcát

Szerdán aszfaltozzák a Korvin utcát

Ha az időjárás is engedi, szerdán megérkezik a finisher gép a Korvin utcába.

Elkészült a Korvin utca mindkét oldalán a járda a Fő tér és a Bástya utca között, a korábbi útburkolatot pedig felmarták az elmúlt hét folyamán. Jelenleg a beton útalap tisztítása és felülvizsgálata zajlik, ahol pedig szükséges, kijavítják az alapot. Ha nem lesz jelentős mennyiségű csapadék, szerdán megérkezik a finisher gép az utcába és megkezdődik a kötő réteg felhordása. Ennek az alsó rétegnek az elkészítése nagyjából két napot vesz igénybe, ezt követően emelik szintre a csatornafedeleket - mondta el Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója, aki arra kéri az autósokat, hogy a tiltó táblákat vegyék figyelembe és a kötő aszfaltréteg felhordását követően se hajtsanak az útra, mivel az egyrészt balesetveszélyes, másrészt pedig az aknafedelek is megsüllyedhetnek, ha a kötési idő lejárata előtt áthajtanak rajtuk.

Körülbelül tíz nappal a kötőréteg felhordását követően készülhet el a felső, kopó réteg az utcában, a Fő tértől egészen a Bástya utcáig. Az aszfaltozás a járókelőket nem fogja zavarni, de a kivitelező arra kéri a gyalogosokat, hogy nagyobb körültekintéssel közlekedjenek.

Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a Korvin utcai munkálatokat. Elmondta, hogy mindenki korábbra remélte a munkálatok befejezését, de a héten végre nagy változások fognak történni és hamarosan elkészül a beruházás jelentős része. A polgármester hozzátette, a végső aszfaltréteg felhordását követően meg fogják nyitni az utcát a Bástya utca és a Fő tér között, ám egy ideig - a használatbavételi eljárás végéig - korlátozásokkal lehet majd csak közlekedni.

A Korvin utcát aszfaltozzák először idén, de nem ez az utolsó utca, amely új burkolatot kap 2019-ben. Hamarosan az Ipari Parkban folytatódnak az útépítések, a Juhar, Nagysallói és Kopja utcák környékén lesznek nagyberuházások, de egyéb közlekedésfejlesztési projektek előkészítése is zajlik - mondta el a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 13:53, hétfő | Helyi

Frontális baleset Kemeneshőgyésznél

Frontálisan egymásba rohant két személygépkocsi a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi közötti, 8412-es úton.

2019. Július 22. 09:11, hétfő | Helyi

Elhunyt Nemcsics Antal pápai származású festőművész

Életének 92 évében elhunyt Nemcsics Antal festőművész, akadémikus, a BME Rajzi tanszékének tanára.

2019. Július 22. 08:37, hétfő | Helyi

Felborult egy autó Marcaltőnél

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi Marcaltő közelében, a Pápa felé vezető úton.

2019. Július 21. 19:25, vasárnap | Helyi

Kerékpárt lopott, a pápai rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 28 éves helyi férfi ellen.