Városlista
2021. június 20, vasárnap - Rafael

Hírek

2018. Augusztus 17. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeptember 1-ig elkészülnek a Huszár Óvoda felújításával

Szeptember 1-ig elkészülnek a Huszár Óvoda felújításával

Majd két hónapja dolgozik a kivitelező az épület belső tereinek megújításán. A közel 50 milliós kormányzati és önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás tanévkezdésre megvalósul.

A szakemberek elvégezték a nagyon rossz állapotú, korábban számos problémát okozó szennyvízhálózat cseréjét és részbeni kiváltását, nyílászárók cseréjét, válaszfalak áthelyezését, a tető szigetelését, valamint a vizes blokkok kialakítását és burkolását. A főbb munkálatok közül a festés, egyes burkolások, illetve a világítás korszerűsítése van hátra, de a terveknek megfelelően a kivitelező szeptember elsején elkészül, hogy a 3-i tanévkezdésre kitakarított és berendezett terek várják az apróságokat - tudtuk meg Cseke Attilától, a kivitelező Viaconstruct Kft. ügyvezetőjétől.

Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője elmondta, nemcsak felújításról, hanem bővítésről is beszélhetünk a beruházás kapcsán, hiszen egy új csoportszobát alakítanak ki, eddig raktározási célokra használt helyiségekből, továbbá az óvodák intézményvezetése is az épületbe költözik. Köszönetet mondott a szülőknek, hogy türelemmel kezelték, hogy más óvodákba kellett a gyeremekeiket vinniük a nyár folyamán. Hozzátette, dicséret jár az óvoda dolgozóinak is, hiszen egyes munkálatokban ők is részt vettek, bontási, vagy festési munkálatok során az előkészítésben. Az intézményvezetőtől megtudtuk, a kivitelezési munkálatok végeztével rohamtempóban látnak neki a takarításnak és a berendezkedésnek, ezért a többi városi óvodákból is érkeznek segítő kezek.

A munkálatokat Áldozó Tamás polgármester is megtekintette. Elmondta, fontos cél, hogy az óvodábank is jó körülmények legyenek és az épületeket hatékonyabban tudják működtetni. - Évről-évre egy picivel mindig többet tudunk költeni intézményeink felújítására, reméljük, hogy a jövőben is folytatódni fog ez a tendencia. A saját forrásból megvalósuló beruházások melett egyéb felújítási munkálatok is zajlanak, például a Napsugár Bölcsőde teljes körű felújítása, mely szintén jelentős mértékű előrelépést fog eredményezni - hangsúlyozta a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 11:39, péntek | Helyi

Emléktábla avatás a pápai Fő téren

Különleges emlékalkalmak részesei voltunk 2021. június 17-én, csütörtökön kora délután az Elsősorban pápai Városbarát Egylet (EpVE) önkénteseivel.

2021. Június 17. 21:47, csütörtök | Helyi

Késelés történt a Gróf úton?

Több rendőrautó és mentőautó érkezett a Gróf úton, az egyik vendéglátóipari egységhez. Információink szerint egy embert megkéseltek.

2021. Június 17. 18:49, csütörtök | Helyi

Meisel Józsefre emlékeztek

2021. Június 17. 15:12, csütörtök | Helyi

Legyél Te is rendőr!

Rendőrjárőr-képzésre várják az állampolgárok jelentkezését.