Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2023. Augusztus 28. 22:11, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeptember elsején megkezdődik az új 83-as út műszaki átadása

Szeptember elsején megkezdődik az új 83-as út műszaki átadása

A folyamat a jogszabály szerint 30 napot vesz igénybe, ha minden jól megy, ezt követően vehetik birtokba a közlekedők a Pápát Győrrel összekötő új főutat.

Szeptember 1-jén megkezdődik az új 83-as számú főút műszaki átadás-átvétele – közölte a Médiacentrummal dr. Áldozó Tamás polgármester, miután a beruházásban érintett településként a pápai önkormányzat is kapott meghívót ez eljárás pénteki kezdésére.

A műszaki átadás-átvétel a jogszabályi előírások szerint 30 napig tart, ám az új 2 x 2 sávos utat csak a hivatalos átadás után vehetik birtokba a közlekedők, addig tilos és balesetveszélyes a főpályája ráhajtani - írják.

Hogy az új úton mikortól lehet közlekedni, arról a későbbiekben tájékoztatják a közlekedőket.

A 36 kilométer hosszan épülő, 2x2 sávos új nyomvonalú pálya projektje két szakaszban készül el az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában:

a Pápa és Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren 15 műtárgy és két külön szintű csomópont, valamint egy vasúti felüljáró épül a pápai repülőteret bekötő úton. A szakasz kivitelezője a Duna Aszfalt Zrt., az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként vesz részt a munkában.
A Tét-dél csomópont és a Győr közötti 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont épül (Tét-dél, Tét-észak, Győrszemere, Koroncó). Ez a szakasz a Soltút Kft. kivitelezésében valósul meg, alvállalkozóként a Colas-csoport dolgozik.

Az új úton 110 km/órás sebességhatár lesz érvényben, így időben nagy mértékben lerövidül a két város közötti út, nem beszélve arról, hogy külön szintű csopópontok is épülnek, jóval biztonságosabb lesz tehát az új 83-as.

Címkék: 83-as út, új 83-as

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:00, vasárnap | Helyi

Kiszakadt a gólzsák, 14 gólt lőtt a Perutz!

Futballmeccsen meglehetősen ritkán látni ennyire sok gólt, az elmúlt mérkőzéseken tapasztalt rossz helyzetkihasználás most átfordult a csapatnál.

2024. Április 20. 20:54, szombat | Helyi

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei - Videó

Rövid videókban az látható, amint az egyes körzetek jelöltjei felolvassák bemutatkozásukat.

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.