Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Augusztus 28. 22:11, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeptember elsején megkezdődik az új 83-as út műszaki átadása

Szeptember elsején megkezdődik az új 83-as út műszaki átadása

A folyamat a jogszabály szerint 30 napot vesz igénybe, ha minden jól megy, ezt követően vehetik birtokba a közlekedők a Pápát Győrrel összekötő új főutat.

Szeptember 1-jén megkezdődik az új 83-as számú főút műszaki átadás-átvétele – közölte a Médiacentrummal dr. Áldozó Tamás polgármester, miután a beruházásban érintett településként a pápai önkormányzat is kapott meghívót ez eljárás pénteki kezdésére.

A műszaki átadás-átvétel a jogszabályi előírások szerint 30 napig tart, ám az új 2 x 2 sávos utat csak a hivatalos átadás után vehetik birtokba a közlekedők, addig tilos és balesetveszélyes a főpályája ráhajtani - írják.

Hogy az új úton mikortól lehet közlekedni, arról a későbbiekben tájékoztatják a közlekedőket.

A 36 kilométer hosszan épülő, 2x2 sávos új nyomvonalú pálya projektje két szakaszban készül el az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában:

a Pápa és Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren 15 műtárgy és két külön szintű csomópont, valamint egy vasúti felüljáró épül a pápai repülőteret bekötő úton. A szakasz kivitelezője a Duna Aszfalt Zrt., az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként vesz részt a munkában.
A Tét-dél csomópont és a Győr közötti 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont épül (Tét-dél, Tét-észak, Győrszemere, Koroncó). Ez a szakasz a Soltút Kft. kivitelezésében valósul meg, alvállalkozóként a Colas-csoport dolgozik.

Az új úton 110 km/órás sebességhatár lesz érvényben, így időben nagy mértékben lerövidül a két város közötti út, nem beszélve arról, hogy külön szintű csopópontok is épülnek, jóval biztonságosabb lesz tehát az új 83-as.

Címkék: 83-as út, új 83-as

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.