Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 25. 14:05, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

„Szent háborúval” fenyeget az ország

„Szent háborúval” fenyeget az ország

Észak-Korea szombaton „szent háború” megindításával fenyegette meg az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, ha a jövő héten megkezdik tervezett közös hadgyakorlatukat.

A manőver „csendes hadüzenettel” érne fel a phenjani nemzetvédelmi bizottság szombati közleménye szerint. Észak-Korea „szent háborúval válaszolna a maga módján” – írták. A közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlat február 27-től március 9-ig tart, és részt vesznek benne a két ország szárazföldi, tengerészeti és légi erői egyaránt.

A phenjani nyilatkozat szerint Észak-Korea nemzeti szuverenitása megsértésének és nemzeti gyásza megbecstelenítésének tekinti a hadgyakorlatot. Kim Dzsong Il észak-koreai elnök december közepén hunyt el szívinfarktus következtében. Utóda fia, Kim Dzsong Un lett az állam élén. Az új észak-koreai vezető hivatalba lépése óta Phenjan retorikája Szöul ellen a korábbinál sokkal élesebbé vált.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.