Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. November 28. 09:24, kedd | Bulvár
Forrás: Infopapa.hu - 24.hu

Száz rénszarvast gázolt halálra a vonat Norvégiában

Száz rénszarvast gázolt halálra a vonat Norvégiában

Több mint száz rénszarvast gázoltak halálra tehervonatok az elmúlt héten Norvégia északi részén, írja a The Guardianra hivatkozva a 24.hu.

Egy vonat szombaton 65 állatnak oltotta ki az életét, további 41 példány pedig szerdai és pénteki balesetekben pusztult el, tudósított az NRK norvég állami televíziócsatorna.

Annyira dühös vagyok, hogy szédülök. Értelmetlen állati tragédia, egy pszichológiai rémálom történt– nyilatkozott Ole Henrik Kappfjell, a 65 elpusztult rénszarvas tulajdonosa.

A beszámolók szerint több állatot agyonlőttek a helyszínen, mert súlyos sérüléseket szenvedtek.

A legjobban azokat a szarvasokat sajnáltam, amelyek nem pusztultak el a balesetben. Elterültek és szenvedtek. Több kilométeres vérfürdő volt– tette hozzá a gazda.

Norvégiában megközelítőleg 250 ezer félig háziasított rénszarvas él, jelentős részük az ország északi csücskében. Az év ezen szakaszában a pásztorok a legelőkre terelik a szarvasokat, de ez egy veszélyes küldetés, ugyanis sok jószágot ütnek el az autók és a vonatok.

Csak 2013 és 2016 között kétezer rénszarvast csaptak el az északi vasútvonalon. A pásztorok követelik a vasúti társaságtól, hogy építsen kerítést az érintett szakaszon, de egyelőre nincs rá pénz.

Kiemelt kép: Europress/AFP/NTB SCANPIX/John Erling Utsi

Címkék: elgázol, rénszarvas, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.