Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Október 22. 16:41, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Szánalmas örökösei vagyunk 56-nak!

Szánalmas örökösei vagyunk 56-nak!

Az 1956-os forradalomra emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete Pápán, a Kiss Zoltán emléktáblánál.

Az eseményen pápai jobbikosokon kívül beszédet mondott Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő és dr. Kiss Balázs, a mártírhalált halt Kiss Zoltán fia.

Orbán Imre, a párt pápai elnöke a megemlékezés kezdetén elmondta, szerinte a magyar politika elárulta ötvenhat szellemét és azt a függetlenségi eszmét, amelyért a vérüket adták eleink. - A magyar nemzetet felszámolták, a magyar nép birka módjára hallgat - mondta. A politikus szerint ki kell lépni az Európai Unióból, a halól uniójából! - A jelszó ma az, hogy a magyar föld a magyaroké és Magyarország a magyaroké - fogalmazott Orbán Imre.

Erőss Bulcsú beszédében felelevenítette az 1956-os eseményeket, majd hozzátátte, szerinte a mai feladat az, hogy továbbvigyük az 56-ban meggyújtott lángot és befejezzük az akkor elkezdetteket.

A szavalatokkal színesített megemlékezésen Ferenczi Gábor is a forradalom mai üzeneteit taglalta. Szerinte a forradalmat megelőző diktatórikus helyzet - ugyan nem nyílt diktatúraként - de ma is fellelhető. - Az 1990-es hazudott rendszerváltás óta egymást váltó kormányok mindegyike védelmébe vette a kommunista diktatúra egykori fenntartóit, köztük a magát nemzeti együttműködés kormányának nevező is - mondta a képviselő. Szerinte a 2006 miatti elszámoltatás is elmaradt, mivel - többek között - Gyurcsány Ferenc szabadlábon van. Az a Gyurcsány Ferenc, akinek a parancsaira követték el a rendőrök a magyar emberek megverését, aki duplájára növelte az államadósságot és tönkretett az országot. Akkor lesz Magyarországon elszámoltatás, ha Gyurcsány Ferenc mellett Orbán Viktor is börtönben lesz - fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Dr. Kiss Balázs 56 hőseit méltatta. Szerinte hozzájuk mérhetőt a mai felfogás szerint gondolni sem nagyon tudunk. - Ezek az emberek akkor még képesek voltak összetartani, ezek az emberek akkor még képesek voltak egy hazáért családjukat is elhagyva küzdeni, mint ahogy azt édesapám, Kiss Zoltán is tette. Ugyan édesapámat 1952-ben megölték, de hiszem, hogy életével hitet tudott adni 1956 forradalmárainak -mondta Kiss Balázs.

Az esemény Kiss Zoltán emléktáblájának koszorúzásával, gyertyagyújtással és a Himnusz eléneklésével zárult.

Címkék: 1956, jobbik, október 23.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.