Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2014. November 05. 13:43, szerda | Helyi
Forrás: Veol.hu

Szállítási csomóponttá válik a pápai reptér

Szállítási csomóponttá válik a pápai reptér

A légi közlekedés és áruszállítás biztonságosabbá tételét szolgáló törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés. Ennek köszönhetően a pápai bázisrepülőtér közös felhasználású katonai és polgári reptérré válhat.

Uniós jogharmonizációs céllal egyhangúlag – 167 igen szavazattal – módosította az Országgyűés a légi közlekedési, valamint a légi, a vasúti és a vízi közlekedési balesetek vizsgálatáról szóló törvényeket. A jogszabályváltozás a légi közlekedés és áruszállítás biztonságosabbá tételét is szolgálja.

Az előterjesztés indoklása tartalmazza, hogy a honvédelmi tárca a jövőben megnyitna egyes katonai reptereket a polgári légi közlekedés előtt. Mindez a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér szempontjából azt jelenti, hogy a repülőtér nemzeti, többnemzeti, szövetségi és európai uniós erőforrások bevonásával többfunkciós repülőtérből fokozatosan multimodális logisztikai, szállítási csomóponttá, valamint közös felhasználású katonai és polgári repülőtérré válhat.

A tervek szerint olyan fejlesztéseket akarnak beindítani, hogy az ország katonai légikikötői regionális szállítási csomópontként működhessenek, azaz folyamatos legyen rajtuk a forgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.