Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2014. November 05. 13:43, szerda | Helyi
Forrás: Veol.hu

Szállítási csomóponttá válik a pápai reptér

Szállítási csomóponttá válik a pápai reptér

A légi közlekedés és áruszállítás biztonságosabbá tételét szolgáló törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés. Ennek köszönhetően a pápai bázisrepülőtér közös felhasználású katonai és polgári reptérré válhat.

Uniós jogharmonizációs céllal egyhangúlag – 167 igen szavazattal – módosította az Országgyűés a légi közlekedési, valamint a légi, a vasúti és a vízi közlekedési balesetek vizsgálatáról szóló törvényeket. A jogszabályváltozás a légi közlekedés és áruszállítás biztonságosabbá tételét is szolgálja.

Az előterjesztés indoklása tartalmazza, hogy a honvédelmi tárca a jövőben megnyitna egyes katonai reptereket a polgári légi közlekedés előtt. Mindez a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér szempontjából azt jelenti, hogy a repülőtér nemzeti, többnemzeti, szövetségi és európai uniós erőforrások bevonásával többfunkciós repülőtérből fokozatosan multimodális logisztikai, szállítási csomóponttá, valamint közös felhasználású katonai és polgári repülőtérré válhat.

A tervek szerint olyan fejlesztéseket akarnak beindítani, hogy az ország katonai légikikötői regionális szállítási csomópontként működhessenek, azaz folyamatos legyen rajtuk a forgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 15:36, kedd | Helyi

Elektromos fogkeféket lopott az egyik pápai drogériából

A lopási kár értéke meghaladta a négyszázezer forintot.

2024. Február 20. 14:47, kedd | Helyi

Civil egyesületet alapított Süle Zsolt

A Jobbik-Konzervatívok helyi elnöke, önkormányzati képviselője a helyi ügyeket kívánja előtérbe helyezni, ezért civilekkel működne együtt a jövőben, és indulna el a júniusi önkormányzati választásokon.

2024. Február 20. 14:00, kedd | Helyi

Lemurvázzák a piaci árusok sátrainak a helyét

Eddig füves-gazos területről árusítottak a piacosok.

2024. Február 19. 15:07, hétfő | Helyi

Elutalt 2 millió előleget egy mobilházra, nagy hiba volt!

A Pápa melletti kistelepülésen élő hölgy a Marketplace-en lelt rá egy kecsegtetőnek tűnő ajánlatra.