Városlista
2020. október 19, hétfő - Nándor

Hírek

2013. Október 02. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Szakszervezetek tiltakoztak a Pápai Hús szakszervezeti vezetőjének elbocsátása ellen

Szakszervezetek tiltakoztak a Pápai Hús szakszervezeti vezetőjének elbocsátása ellen

A térségben működő öt nagy szakszervezet tiltakozik az ellen, hogy a Pápai Hús 1913 Kft.-nél dolgozó húsos szakszervezet titkárát azonnali hatállyal, a szakszervezetek szerint mondvacsinált indokkal elbocsátották.

A szakszervezeti vezető elmondta: a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, a Pedagógus Szakszervezet (az MSZOSZ-hez tartozó szervezetként, munkavállalói szolidaritásból), az Audi-Hungaria Független Szakszervet, valamint a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 közös álláspontja szerint tűrhetetlen, hogy egy függetlenített szakszervezeti vezető, a Húsipari Dolgozók Szakszervezete helyi titkára, aki az üzemi tanács elnöke és a felügyelőbizottság tagja is, egyik napról a másikra, megalapozott jogi indok nélkül elveszítse az állását.

A Pápai Hús 1913 Kft. alkalmazottja, Harkai Attila a múlt pénteken kapta kézhez felmondólevelét, amiben a cég közölte, hogy azonnali hatállyal elbocsátják, mivel - többek között - engedély nélkül elhagyta a munkaterületét - tájékoztatott Molnár Ákos.

Hozzátette: ez a szakszervezetek szerint mondvacsinált ok, hiszen a HDSZ titkára, mint függetlenített szakszervezeti vezető, munkaidejét szakszervezeti munkával töltheti, s erről a munkáltatónak nem, csak a tagságnak köteles elszámolni, a munka törvénykönyve alapján.

Példátlan, ami történt, ez a térségben 20 éve nem fordult elő - szögezte le Molnár Ákos.

Tájékoztatása szerint az öt szakszervezet kedden délután a húsgyárnál követeli, hogy a munkáltató vonja vissza teljesen jogszerűtlen azonnali felmondását.

Uzsoky András, a csődeljárás alatt lévő Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta: a szakszervezeti titkár nem a Munka törvénykönyve szerint végezte a szakszervezeti munkáját, és súlyosan megszegte a gyár belső szabályait, ezért mondtak fel neki. Az elbocsátás dolgozói bejelentésre indult, a belső vizsgálat olyan anomáliákat tárt fel, amelyeket köztulajdonban lévő cég nem nézhet el - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A fotó illusztráció (archív)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 19. 14:26, hétfő | Helyi

Tanárok és diákok is megfertőződtek a Türrben, rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el!

Ezzel meghosszabbítják az őszi szünetet, elejét véve a járvány további terjedésének.

2020. Október 18. 20:13, vasárnap | Helyi

Nagy küzdelemben maradt alul a 70 percig emberhátrányban futballozó Perutz

Császár korai kiállítása miatt már a 18. percben 10 emberre fogyatkozott a pápai csapat, amely így is rászolgált volna az egy pont megszerzésére.

2020. Október 18. 20:00, vasárnap | Helyi

8 új fertőzött Pápán

Ugyanakkor öten meggyógyultak a hétvégén, így csak hárommal nőtt az aktív esetszám.

2020. Október 16. 19:36, péntek | Helyi

Két pápai háziorvos is kiesett az ellátásból

Dr. Sütő Tamás és dr. Sárvári Sándor rendelése bizonytalan ideig szünetel - írja az Egészségügyi Alapellátási Intézet Facebook oldala.