Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 16. 12:56, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Szabad vállalkozói zóna lesz Bélapátfalva is

Szabad vállalkozói zóna lesz Bélapátfalva is

A kormány döntése alapján szabad vállalkozói zónává válik a Heves megyei Bélapátfalva, illetve a környező 12 település is - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a megyei kormányhivatal vezetője.

A határozat szerint a jövőben a kistérségi központon kívül Balaton, Bátor, Bekölce, Bükkszentmárton, Egerbocs, Egercsehi, Hevesaranyos, Mikófalva, Mónosbél, Nagyvisnyó, Szilvásvárad és Szúcs közigazgatási területén vehetőek igénybe a vállalkozói kedvezmények, közöttük az egy munkahely létrehozásáért járó 2 millió forintos támogatás - közölte Horváth László.
A döntés azt követően született meg, hogy a település polgármestere a helyi vállalkozók által aláírt kérelmet juttatott el a kormányhivatalhoz. Ebben azt kérte, hogy Heveshez és Pétervásárához hasonlóan Bélapátfalva is megkaphassa a szabad vállalkozási zónákat megillető kedvezményeket - tette hozzá a kormánymegbízott.
Emlékeztetett arra, hogy a múlt év végén létrehozott zónákkal a kormány 47 leghátrányosabb kistérségét szándékozik a befektetők számára vonzóbbá tenni.
A program részeként az új munkahelyet teremtő vállalkozások adókedvezményeket és egyéb támogatásokat kapnak. A foglalkoztatás-bővítésre a cégek az alaptámogatáson felül munkahelyenként 400 ezer forint kiegészítő támogatást igényelhetnek, így összesen csaknem 2 millió forint járhat egy új munkahelyért.
A zónák előnye továbbá a szociális hozzájárulási adó, a szakképzési hozzájárulás kedvezménye és az európai uniós fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés elősegítése is.
Úgy vélekedett, hogy a bélapátfalvai ipari parkban a közeljövőben megvalósuló nagyszabású beruházásokat is segíti a kormány mostani döntése.
Horváth László márciusban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tervek szerint 10 milliárd forint beruházással édesítőszert, illetve mikro elasztikus gumilisztet (gumiőrleményt) gyártó üzemek létesülnek a Heves megyei Bélapátfalván, a város ipari parkjában. A közvetlenül 150, közvetve pedig további 100 munkahelyet teremtő fejlesztéseket Heves megyei, illetve helyi vállalkozások valósítják meg kínai, illetve az Eximbank által folyósított hitelből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.