Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2012. Április 19. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

Svájc tovább szigorít

Svájc tovább szigorít

Nem tartott sokáig az IMF jobb világgazdasági prognózisára emelkedő tőzsdei hangulat. Szerda kora délutánra ismét csökkeni kezdtek az európai tőzsdeindexek, ezzel párhuzamosan pedig a magyar börze is.

A forint euróval szembeni árfolyama ismét a 297-es szint felett ingázik, míg a svájci frankot 247 és 248 között jegyzik. Ha már Svájc. A helvét jegybank tovább szigorította az alkalmazottai tőkepiaci műveleteit korlátozó szabályokat.

Minden alkalmazottjára kiterjesztette azt a rendelkezést, hogy 20 ezer frank fölötti valutaügyleteikre előzetes jóváhagyást kell kérniük. Sőt, az alkalmazottak magánemberként végrehajtott pénzügyi műveleteinek ellenőrzésére és felügyeletére külön osztályt alakítottak. A szigorításokat az után vezették be, hogy a bank korábbi elnöke, Philipp Hildebrand januárban lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy a felesége 60 ezer frank profitra tett szert egy devizavásárláson. Mindezt annak köszönhetően, hogy két nappal később a Svájci Nemzeti Bank beavatkozott a devizapiacon. A bankelnök tagadta, hogy a felesége belső információval élt volna vissza, a profitot pedig jótékony célra átutalta. Annak az - egyelőre meg nem nevezett - személynek, aki az ügyet kiszivárogtatta, ugyanakkor felmondtak, és rövidesen büntetőperben kell felelnie tettéért. Megsértette ugyanis a svájci banktitokra vonatkozó rendelkezést.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 18:05, kedd | Külföld

Kibertámadás ért egy biztosító társaságot Izraelben

Kibertámadás ért egy biztosító társaságot Izraelben, iráni hekkerekre gyanakodnak - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

2020. December 01. 17:09, kedd | Külföld

Felborult hajójába kapaszkodva találtak rá a napok óta eltűnt férfira

Felborult hajójába kapaszkodva találtak rá a napok óta eltűnt floridai férfira.

2020. December 01. 13:04, kedd | Külföld

Tovább javultak a járványügyi mutatók a hétvégén Spanyolországban

Spanyolországban tovább javultak a koronavírus-járvány mutatói a hétvégén; hétfőre 275-re csökkent a százezer lakosra vetített átlagos esetszám, amely pénteken még 307, a hónap elején pedig 525 volt.

2020. December 01. 10:01, kedd | Külföld

Az idősotthonok lakói és dolgozói juthatnak először az oltáshoz Franciaországban

A francia egészségügyi hatóságok ajánlása szerint az idősotthonok lakói és dolgozói kaphatják meg elsőként a koronavírus-elleni oltást.