Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2020. December 09. 14:54, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Súlyosan bántalmazták hajléktalan-társukat Pápán

Súlyosan bántalmazták hajléktalan-társukat Pápán

A Pápai Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik olyan súlyosan bántalmazták egy hajléktalan-társukat, hogy a sértett nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalabb, 31 éves gyanúsított a sértettel együtt egy romos, elhagyatott épületben húzta meg magát Pápán, ahol 2020. december 6-án reggel a 37 éves társával együtt megjelent, és a sértettel beszélgetni kezdett. A 31 éves férfi beszélgetésük során szemére vetette a sértettnek, hogy korábban elvette 300 forintját és egy pár cipőjét. A hajléktalan férfi annak ellenére, hogy tagadta a lopást, pár száz forintot mégis adott a gyanúsítottnak, a cipő elvételét azonban továbbra sem ismerte el. Ezek után a két elkövető dühében bántalmazni kezdte a sértettet, ütötték-rúgták. A férfi, akit az eset után bántalmazói magára hagytak, a fejére és törzsére mért rúgások következtében az arckoponyájának töréses sérülését szenvedte el. A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyetértve, a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 18:48, szombat | Helyi

Sokan kíváncsiak a város új parkjára

A héten nyitották meg a városlakók előtt a megújult Schwenczel rétet. Sokan használták ki a napsütéses időjárást arra, hogy felfedezzék az új közparkot.

2021. Március 06. 15:39, szombat | Helyi

Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 05. 19:29, péntek | Helyi

Az autószervizek nyitva maradhatnak

A március 8-án életbe lépő korlátozások az autójavító cégekre nem vonatkoznak.

2021. Március 05. 14:50, péntek | Helyi

Zárnak a pápai óvodák is, ügyelet sem lesz hétfőtől

A központi korlátozás óvodai ügyeletet sem engedélyez, ezért minden szülőnek meg kell oldania a gyermek elhelyezését. Az étkezés viszont jár annak, aki kéri.