Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 13. 21:25, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt szerint a Fidesz a 2014-es ígéreteinek több mint a felét nem teljesítette

Süle Zsolt szerint a Fidesz a 2014-es ígéreteinek több mint a felét nem teljesítette

A jobbikos képviselő 30 nap-30 megvalósulatlan ígéret címmel, a választásokig hátralévő időben, minden nap egy-egy olyan korábbi fideszes ígéretet mutat be a közösségi médiában, amely szerinte nem teljesült ebben a ciklusban.

A politikus szerint jócskán vannak ilyen ígéretek és ezek hiteltelenítik a mostani kampányban megfogalmazottakat is. - Ezek között vannak infrastrukturális-közlekedési, egészségügyi, vagy turisztikai célú ígéretek, amelyek között olyanok is szerepelnek, amelyeket most, öt év után újra elővettek. Ráadásul ezeknek a projekteknek a nagy részét az ellenzéki képviselők is támogatják, ezért különösen fájó az egész város számára, hogy eddig nem sikerült megvalósítani ezeket – emelte ki Süle Zsolt.

A képviselő példaként említette a Tapolca patak revitalizációjának ígéretét. Mint mondta, 2013 őszén döntött a képviselőtestület ennek a projektnek a támogatásáról. - Az akkori, eredeti elképzelések nagyon jól mutattak, úgy emlékszem mindenki támogatta is a projektet. Ez egy komplex fejlesztés lett volna, de a leglényegesebb eleme, hogy a tapolcafői források vízhozamának egy részét vezessük át a Bakony-érbe, így biztosítva annak állandó vízhozamot. Így egy élő patak szelte volna át a várost, és nem kellett volna tartani a sokszor megfigyelhető kiszáradástól.

Süle Zsolt a Tapolca patak partján mutatta be a jelenlegi helyzetet. Mint mondta, hat év után sem valósult meg ez az ígéret, jelenleg áldatlan állapotok uralkodnak a leendő patakparton, a meder pedig tele van növényzettel, szeméttel és hordalékkal.
-Szó sincs itt a szemnek is szép környezetről, szó sincs itt arról, hogy az emberek jókat sétáljanak, feltöltődjenek, kikapcsolódjanak a tiszta vízű patak partján. Van helyette elhanyagolt, szemetes környezet, bűzlő meder. Annak ellenére, hogy bizonyos szakaszokon most is dolgoznak, de még az osztómű, a zsilip sem készült el. Ráadásul van a leendő medernek olyan szakasza, amelyen még semmilyen növény-bozót írtást sem végeztek, vagy olyan része, amely nincs megfelelően kikotorva. Ez azért érdekes, mert az elmúlt 6 évben több időpont is elhangzott a projekt megvalósulására vonatkozóan, de még egyiket sem teljesítették, legutóbb egy nyár végi időpont hangzott el – mondta a jobbikos képviselő hozzátéve, az eredeti tervek szerint a városnak nem került volna pénzébe a beruházás, azt a Vízügy finanszírozta volna, ezzel szemben a tavalyi évben 50 millió forint hitelt vettek fel a beruházás megvalósítására.

A témában megkerestük Áldozó Tamás polgármestert, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, aki a következőképpen reagált: „A revitalizáció a Vízügyi Igazgatóság ígérete és projektje volt. Az önkormányzat programjában valóban szerepelt a víz Bakony-érbe vezetése, Süle Zsolt ezt a pillanatot még ebben a hónapban megünnepelheti a pápaiakkal. Az ellenzéki képviselők egyébként soha nem szavazták meg a beruházás pénzügyi fedezetét” – reagált Áldozó Tamás Süle Zsolt nyilatkozatára.

A sajtótájékoztató végén Süle Zsolt, a polgármester egy korábbi bejegyzéséről is szót ejtett. Úgy fogalmazott, hogy Áldozó Tamás a valóságnak nem megfelelő állításokat tett, amelyek tökéletesen alkalmasak a nagy nyilvánosság félrevezetésére, a választópolgárok manipulálására.


Fotó: Süle Zsolt

- A Jobbik természetesen - Áldozó Tamás bejegyzésével ellentétben - állított listát a megyei önkormányzat esetében is, mégpedig a törvények adta utolsó napon tette meg ezt. A jelenlegi fideszes polgármesterrel ellentétben ugyanis mi pontosan ismerjük a szabályokat és tudjuk mikor, mit lehet megtenni - fogalmazott Süle Zsolt.

- Ez az eset azért is nagyon szomorú, mert a pápaiakban jogosan merül fel a kérdést: ha ilyen felszínesek a város vezetői, ha ennyire nem ismerik az életünket szabályzó törvényeket, ha ennyire a politikai ellenfelek lejáratásának igyekezete vezeti őket, akkor vajon alkalmasak-e a város vezetésére? - hangsúlyozta a jobbikos politikus hozzátéve, az ominózus bejegyzést azóta a polgáremster eltávolította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.