Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 26. 08:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Rövid távú politikai célokért korlátozzák a jövőnket

Süle Zsolt: Rövid távú politikai célokért korlátozzák a jövőnket

A jobbikos képviselő az elmúlt héten elfogadott 2019-es városi költségvetés kapcsán osztotta meg álláspontját.

Sajtótájékoztatóján elmondta, vegyes érzései vannak a büdzsével kapcsolatban, hiszen tartalmaz pozitívumokat, de számára elfogadhatatlan elemeket is. Előbbiek közé sorolta, hogy uniós források állnak rendelkezésre beruházások, fejlesztések megvalósítására. - Ezeket a lehetőségeket ki kell használni. Élni kell velük, de csak józanul, megfontoltan. Szem előtt tartva azt, hogy a közeli jövőben lehetnek szűkebb esztendők is. Pont ezeknek a kritériumoknak nem felel meg a költségvetés legvitatottabb pontja, a tervezett 1.5 milliárdos hitelfelvétel. Mivel a tavalyi évben a város már felvett 1.1 milliárd forintnyi hitelt, a mostanival együtt már több mint 2.6 milliárdos hitelállományunk lesz, hiszen egy kisebb beruházási hitelt már fizetünk 2016 óta - fogalmazott a képviselő, aki szerint komoly kockázatottal járhat ekkora összegű hitel felvétele.

Süle Zsolt azt mondta, a mostani hitelfelvétel céljai közt olyan projekt is megnevezésre került, amelyre még néhány héttel ezelőtt is azt mondták, hogy a megvalósuláshoz nem kell hitel, elegendő lesz a pályázat által eredetileg biztosított pénz. - Minden jel szerint a városvezetés rövid távú politikai érdekeiért, jelentősen korlátozza a következő évtized mozgásterét, hihetetlen rövidlátó módon nem számol a lehetséges negatív forgatókönyvekkel, a kialakuló csapdahelyzettel. Ahogy az egyik fideszes képviselő ki is mondta: „ ..akármit hoz a jövő”… Magyarul a fideszesek feláldozhatónak tartják a jövőnk és gyerekeink jövőjének egy részét a rövidtávú politikai érdekeikért - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A képviselő hangsúlyozta, 2022-től lesz különösen magas a hitel törlesztése, több mint 252 millió forint lesz a visszafizetendő tétet, ha a kamatok nem növekednek. Hogy az összeg nagyságát érzékeltesse, Süle Zsolt elmondta, a kommunális adóból 155 millió forintot várnak idén, a Korvin utca felújítása 220 millió forintba kerül, vagy például a 2019-re tervezett új feladatként megjelölt 15 fejlesztési projekt, melyek többek között a járdaépítéseket tartalmazzák, összesen 170 millió forintot tesznek ki. - Mindezek alapján, egy a jövőért is felelősséget vállaló, a lehetséges negatív következményeket, az előre nem látható tényezőket és a lakosság nagy mértékű adóterheltségét figyelembe vevő képviselőként nem szavazhattam meg az idei költségvetés előterjesztését - zárta gondolatait Süle Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.