Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. December 29. 19:46, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Pápa egy helyben toporog

Süle Zsolt: Pápa egy helyben toporog

A Jobbik önkormányzati képviselője értékelte a véget érő 2017-es évet. Véleménye szerint a város vezetői nem tudták átlépni saját árnyékukat, nem voltak képesek megújulni, az innováció teljes hiánya jellemezte őket idén.

A képviselő sajtótájékoztatóján azt mondta, a pápai embereket indokolatlannak tűnő megszorításokkal, adókkal sújtják, miközben bizonyos szolgáltatások, például a tömegközlekedés színvonala csökken. Süle Zsolt szerint a közvetlen anyagi megszorításokon kívül sok más egyéb dolog is nagy mértékben bosszantja a pápaiakat, mint például az utak és járdák rossz, helyenként balesetveszélyes állapota. Örömtelinek, ám egyúttal nem elégségesnek nevezte az idei év végén megkezdett, 650 milliós kormányzati támogatásból megvalósuló útfelújítási programot, ám mint mondta, a Jobbik 2016-ban másfél milliárd forintos célzott támogatási összegre tett javaslatot az Országgyűlésben, melyet akkor a fideszes többség nem támogatott. A képviselő szerint a közeljövőben egy második és harmadik ütem tervezése és kivitelezése lenne indokolt és szükséges. - A mostaninál sokkal nagyobb erőforrásokat kell mozgósítani az utak és járdák helyrehozatalára, hiszen ebben az ütemben haladva, sose érjük el a kívánatos, 21. századi szintet - fogalmazott Süle Zsolt, aki szerint az infrastrukturális problémákkal összekapcsolható, hogy egyes önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél továbbra is tapasztalhatók anyagi problémák, melyek forrásokat vonnak el a város költségvetéséből, így kevesebb pénz juthat utak, vagy járdák felújítására is.

Süle Zsolt apróbb, de szintén nem megoldott problémának nevezte a parkolók csekély számát, a kerékpárutak helyenként rossz állapotát és rövidségét, vagy az orvosi ellátás nem megfelelő színvonalát. A képviselő szerint ugyanakkor a legnagyobb problémát Pápán nem az anyagi nehézségek jelentik, hanem az a fojtogató légkör ami a városban tapasztalható. - A rendszerváltás után 27 évvel ugyanis lassan visszatérünk oda, ahonnan elindultunk. Sokan már félnek elmondani véleményüket, sokan inkább már csak suttogva beszélnek munkahelyeiken, a közösségi tereken. Sokakban ismét eluralkodott a félelem. Féltik egzisztenciájukat, családjukat, karrierjüket, mindezt politikai okokból. Szörnyű, hogy ismét a szocializmus és egyéb önkényuralmi rendszerekben tapasztalható félelem költözik a lelkekbe. Ismét eljutottunk oda, hogy sokan nem merik bírálni a jelenlegi vezetést, a jelenleg pozícióban lévőket. Nem hiszem, hogy a kilencvenes évek elején ezt akartuk - fogalmazott Süle Zsolt hozzátéve, ez az, amin elsőként változtatnának, hogy a megosztottság, félelem helyett az építő energiákra, a felszabadult tenni akarásra épüljön a politika Pápán is. "Egy sokkal szabadabb légkört kell megteremteni, hiszen csak ez lehet az alapja a fejlődésnek" - mondta.

A jövőről szólva a jobbikos politikus úgy fogalmazott, hogy az uniós projekteknek köszönhetően felfelé ívelő pályára állhat a város, ha azokat jól koordináltan és ésszerűen valósítják meg. - Összegezve a 2017-es esztendőt elmondhatjuk, hogy nagyon sok pápai embernek - más-más okokból - de csalódást hozott. Ugyanakkor reménykedve várhatjuk az elkövetkező éveket, hiszen a pozitív változás lehetősége ott lesz mindannyiunk életében - zárta évértékelőjét Süle Zsolt, minden pápainak sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.