Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Október 12. 08:37, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Süle Zsolt lett a Jobbik pápai önkormányzati képviselője

Süle Zsolt lett a Jobbik pápai önkormányzati képviselője

A politikus Erőss Bulcsút váltja, aki családi okok miatt költözött haza Erdélybe. Süle Zsolt csütörtökön tette le esküjét a képviselő-testületi ülése.

Elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy képviselheti azokat, akik bíznak pártjában és benne. Pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy szeretné a város többségének érdekeit képviselni. - Véleményünk szerint az elmúlt húsz év folyamán számos olyan döntés született, melyek egy szűk gazdasági és politikai kör érdekeit szolgálták. A kirakatpolitika helyett a pápai lakosok élet- és lakókörülményeit kell javítani a meghozandó döntések során. Én 30.000 és nem 3-400 ember sorsáért akarok tenni - mondta Süle Zsolt.

Az újdonsült képviselő szerint a legfontosabb feladat a városban a létbiztonság megerősítése. - Egy középtávú foglalkoztatási stratégiával kellene kezelni a járás munkaerőpiaci helyzetét. Szintén nem tűr halasztást a város közbiztonságának javítása sem - összegezte a célokat a politikus. Általánosságba véve úgy fogalmazott, hogy minden olyan javoslatot támogatni fog, melyek Pápa város tényleges fejlődését, a pápai emberek hosszútávú érdekeit szolgálják. Azonban kemény kritikával fogja illetni az ellenkező irányba ható javaslatokat.

Süle Zsolt tájékoztatott a csütörtöki testületi ülésen meghozott döntéseiről is. A közterületen vagy magánterületen közterületre irányuló, szolgáltatás- és termékértékesítés elősegítésére használt hangosító eszközök alkalmazásának korlátozását támogatta a képviselő. Mint mondta, a pápaiaknak joguk van a pihenéshez és a nyugalomhoz.

Bocskay Gyöngyi, a pápai munkaügyi kirendeltség vezetőjének beszámolójának szavazásán tartózkodott a képviselő. Úgy fogalmazott, hogy a számok nem támasztják alá a kirendeltség vezető hurráoptimizmusát.

A Pápai Termálvízhasznosító Zrt. működésével kapcsolatban Kovács Antal vezérigazgató adott beszámolót. Az elmondottakat támogatta Süle Zsolt, ugyanakkor elmondta, aggasztó az utóbbi évek meredek zuhanása a Várkertfürdő látogatottságát tekintve. - Azt kell mondjuk, hogy a pápai Várkertfürdőt rendszeresen nem használja több, mint 1-200 pápai. Véleményem szerint nincs elegendő fizetőképes kereslet városunkban, a külföldi vendégek száma pedig nem korrigálja ezt a hiányzó részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 13:02, péntek | Helyi

Adománydobozok a belvárosi üzletekben

35 belvárosi üzlet csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében adománydobozokat helyeznek ki a boltok pénztárai mellé. A befolyt összegekkel a sérült gyermekeket támogatják.

2024. Május 09. 22:15, csütörtök | Helyi

Ilyen volt a Tankcsapda koncertje a Pápai Expo és Agrárpikniken! - Kép- és Videógaléria

A rendezvény nulladik napján a pápai ÉDÁSZ AC/DC Tribute Band, majd pedig a Tankcsapda lépett fel.

2024. Május 09. 13:35, csütörtök | Helyi

Marton Sándor a Mi Hazánk Mozgalom támogatásával indul el a választáson

Öt évvel ezelőtt független jelöltként indult el a polgármesteri tisztségért, 5,53 %-át kapta meg a szavazatoknak.

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.