Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2019. Május 29. 14:37, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Kudarc a Jobbik szereplése

Süle Zsolt: Kudarc a Jobbik szereplése

A párt önkormányzati képviselője ugyanakkor már az októberi önkormányzati választásokról is beszélt, szélesebb ellenzéki összefogást sürgetve.

Mint ismeretes, a vasárnapi voksoláson a Jobbik országosan 6,36%-os, Pápán pedig 8,24 %-os eredménnyel zárt. Süle Zsolt, a párt helyi vezetője, önkormányzati képviselő értékelt és beszélt a jövő kihívásairól. Szerinte a Fidesz feltett szándéka volt a 2018-as országgyűlési választások után, hogy a Jobbikot kivonja a forgalomból, ezért karaktergyilkosságokkal próbálták ellehetetleníteni a párt politikusait és a média is gyakran tüntette fel negatív színben a Jobbikot. Süle szerint ugyanakkor a legnagyobb csapás az ÁSZ büntetése volt, melynek nyomán csak minimálisan állt rendelkezésre anyagi forrás a kampányban. - Sokan azzal riogattak az utóbbi időben, hogy a Jobbik meg is szűnik. Ezt sikerült kivédenünk, bár rosszabb eredménnyel, mint vártuk, de túléltük ezt az évet, a harcot pedig tovább folytatjuk - fogalmazott a politikus.

Süle Zsolt azt mondta, a Jobbik választási eredménye kudarc, melyhez a külső tényezők mellett belső konfliktusok és hibák is hozzájárultak. - A hibák elemzése már megkezdődött, reméljük, hogy sikerül ezeket úgy feltárni, hogy a jövőben orvosolhatók legyenek - tette hozzá.

A képviselő szerint az ellenzéki szimpatizánsok között ugyan nem teljes az összhang, ám abban mindenki egyetért az ellenzéki térfélen, hogy a mostani rendszert le kell váltani. - Ha ezt a választói akaratot meg akarjuk valósítani, akkor az ellenzéki pártok együttműködését fokozni kell. Értelmes párbeszéddel, értelmes kompromisszumokkal ki kell alakítani egy olyan erős tömböt, amely ezt a választói akaratot meg tudja valósítani, melynek első lépcsőfoka az önkormányzati választás lesz - mondta Süle Zsolt. Kérdésünkre a képviselő elismerte, hogy Pápán már zajlanak egyeztetések az ellenzéki pártok között az októberi önkormányzati választásokra készülve. - Az európai parlamenti választásokat követően, tehát már a mai naptól, ez a leghangsúlyosabb feladatunk - fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 15:11, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a pápai férfi

Cserbenhagyás miatt indult büntetőeljárás egy 60 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 11. 13:12, hétfő | Helyi

Bűnmegelőzési előadás időseknek

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.

2019. November 10. 19:25, vasárnap | Helyi

Hármat lőtt, mégsem győzött a Perutz

Mosonmagyaróvárra utazott a pápai csapat az NBIII Nyugati csoportjának 14. fordulójában.

2019. November 10. 08:08, vasárnap | Helyi

Új eszköz került a rendőrautókba

Segítségnyújtást szolgáló, speciális eszközzel látta el a rendészeti feladatokat ellátó szolgálati gépkocsikat a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.