Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2019. Augusztus 23. 14:28, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Jelentős a város lélekszám-csökkenése

Süle Zsolt: Jelentős a város lélekszám-csökkenése

A jobbikos politikus az őszi önkormányzati választás és a legutóbbi képviselő-testületi ülés kapcsán hívta össze a sajtó képviselőit.

Mint ismeretes, a Jobbik Magyarországért Mozgalom öt másik ellenzéki párttal együtt Grőber Attila polgármester-jelöltet támogatja az őszi önkormányzati választáson és az ellenzéki pártok a 10 választókerületben is közös képviselőjelölteket indítanak. Süle Zsolt arra kéri a Jobbik szavazóit és szimpatizánsait, hogy támogassák ajánlásaikkal és szavazataikkal az ellenzék közös jelöltjeit. A politikus emlékeztetett, október 13-án nemcsak az új polgármestert és az új képviselőtestületet választjuk meg, hanem a Veszprém Megyei Közgyűlés tagjait is. Ezen mandátumokért folytatott versenyben a Jobbik önállóan indul, a tisztán listás választáson (hasonlóan a többi párthoz), melyhez szintén kéri a Jobbik szimpatizánsainak és szavazóinak a támogatását.

Ezt követően Süle Zsolt a legutóbbi képviselő-testületi ülés eseményeiről beszélt. Úgy fogalmazott, hogy azt már megszokták az ellenzéki képviselők, hogy "kreált ügyekkel próbálják elterelni az emberek figyelmét a lényeges dolgokról" és azt is, hogy eközben megakadályozzák, hogy "pápaiak ezreit érintő és érdeklő szennyvíziszap ügyről beszljenek az ülésen". Azt viszint példátlannak tartja a jobbikos képviselő, hogy "Pápa városának egyik vezetője teljesen érzéketlen legyen a város jövője és város lakóinak sorsa iránt". - Alpolgármester úr „ostobaságnak” minősítette azt, hogy mi, ellenzéki képviselők aggódunk azért, mert a város lakossága rohamosan csökken. Unger úr szerint ostobaság azzal foglalkozni, hogy öt év alatt több mint ezer fővel csökkent a város szavazókorú lakóinak a száma. Ugyanis ez történt az elmúlt időszakban. Erre mondta alpolgármester úr, hogy: „ostobaságokkal próbálják meg a pápaiakat befolyásolni, mint pl. a választási névjegyzékben szereplők számának csökkenése és a város lakosságszámának alakulása ” - fogalmazott Süle Zsolt.


Forrás: Süle Zsolt

Míg 2001-ben még 33549 fő élt szeretett városunkban a legújabb adatok szerint már 30 ezer alá csökkent a város lélekszáma - hangsúlyozta a Jobbik képviselője hozzátéve, ehhez fogható lélekszám-csökkenés nem volt az elmúlt 150 évben, hasonló csak a második világháború idején volt tapasztalható.

- Mind gazdaságilag, mind emberileg egy rendkívül fájdalmas folyamat ez , amit mindenképpen meg kell állítani. Gondoljunk csak bele, 3000 ember hiánya mit jelent a helyi gazdaságnak, mit jelent például az adóbevételek terén.Megdöbbentő, hogy ez a probléma nem érinti meg a város vezetőit, megdöbbentő az az érzéktelenség, amellyel elzárkóznak a pápai emberek közösségének gondja elől. Persze lehet ezeket a számokat kozmetikázni, lehet magyarázni, lehet bagatellizálni ezt a sorskérdést, de kijelenthető, hogy a város népességmegtartó ereje rohamosan csökken - mondta Süle Zsolt hozzátéve, sajnálatosnak tartja, ha ezt nem tartja feladatának a jelenlegi városvezetés. Úgy néz ki, ezzel a problémával is az októberben felálló új összetételű képviselőtestületnek és vezetésnek kell szembe néznie. És legyen bármilyen színezetű az új képviselőtestület, tiszta szívemből remélem, hogy meg fog birkózni ezzel a hatalmas feladattal is - zárta gondolatait a jobbikos képviselő.

Frissítés! Süle Zsolt nyilatkozatára Unger Tamás alpolgármester a facebookon a következőképp reagált:

Kérdés: Vajon miért hazudik (már megint) Süle Zsolt ilyen nyilvánvalóan?!

"...Erre mondta alpolgármester úr, hogy: „ostobaságokkal próbálják meg a pápaiakat befolyásolni, mint pl. a választási névjegyzékben szereplők számának csökkenése és a város lakosságszámának alakulása ” - fogalmazott Süle Zsolt." (infopapa.hu; 2019.08.24.)

"... Egy önkormányzati választást megelőző kampány sok érdekes momentumot hordozhat magában. Abba belefér az is, hogy ostobaságokkal próbálják meg a pápaiakat befolyásolni, mint pl. a választási névjegyzékben szereplők számának csökkenése és a város lakosságszámának alakulása KÖZÖTTI PÁRHUZAM VONÁSA..." (napirend előtti felszólalás, 2019.08.15.) (A mai napig olvasható a Facebook-on.)

A különbség talán mindenkinek kiválóan olvasható és érthető (kivéve persze Süle Zsoltot!)

Tehát elnök urat már megint, nem először és minden bizonnyal nem utoljára, orbitális hazugságon érhettük!

A holokamuzás után Grőber Attila ellenzéki polgármester-jelölt számára itt a következő javaslatom a készülő ellenzéki etikai kódex második pontjának:
Tilos és mélyen elítélendő hazugságokat az ellenfél képviselőjének szájába adni!

(A témában egyébként hamarosan PONTOS információkkal jelentkezünk.) - írja az alpolgármester.

Címkék: népesség, süle zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Új okospadok kerültek Pápára

Az ország több városában lehet látni hasonló eszközöket, amelyeken nemcsak pihenni, de telefont tölteni és „wifizni” is lehet.

2019. Szeptember 14. 09:44, szombat | Helyi

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Az éjszaka titokzatos élőlényeit fogja bemutatni az érdeklődőknek egy denevérkutató és egy hidrobiológus, a pápai Külső-Várkertben.

2019. Szeptember 13. 21:25, péntek | Helyi

Süle Zsolt szerint a Fidesz a 2014-es ígéreteinek több mint a felét nem teljesítette

A jobbikos képviselő 30 nap-30 megvalósulatlan ígéret címmel, a választásokig hátralévő időben, minden nap egy-egy olyan korábbi fideszes ígéretet mutat be a közösségi médiában, amely szerinte nem teljesült ebben a ciklusban.

2019. Szeptember 13. 08:39, péntek | Helyi

Áldozó Tamás: Egykor a Várkertfürdő is csak egy folt volt a térképen

A Pápai Polgári Kör soron következő összejövetelére dr. Áldozó Tamás polgármester-jelöltet és a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeit hívták meg.