Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 20. 14:44, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Süle Zsolt: Áldozó Tamás nem mond igazat

Süle Zsolt: Áldozó Tamás nem mond igazat

A polgármester augusztus végén a Városi Televízióban azt állította, hogy a jobbikos képviselő bruttó 105 ezer forintból tartja el a családját, ekkora bevételből épít házat és vásárol terepjárót.

A televízió által készített stúdióbeszélgetés alább látható. Az ide vonatkozó rész 19:40-től látható.

Süle Zsolt elmondása szerint szeretett volna lehetőséget kapni hasonló formában a televíziótól, erre azonban nem került sor, ezért sajtótájékoztató formájában kíván reagálni az őt ért vádakra. - Áldozó Tamás nem a valóságnak megfelelően állította rólam, hogy bruttó 105 ezer forintból tartom el a családomat, építek házat - melyet egyébként több mint 10 évvel ezelőtt tettem meg - vagy vásárolok városi terepjárót. A vagyonnyilatkozatomból - mely az önkormányzaton bárki által megtekinthető - egyértelműen kiolvasható, hogy vagyonnyilatkozatom három részből tevődik össze. Ennek egyik része az említett 105 ezer forintos bevétel, másik a képviselői tiszteletdíjam, mely törvényileg meghatározott és minden képviselőnek egyformán jár, harmadik pedig egy ingatlan bérbeadásából származik. Mindezek mellett sajnálatos, de nem tudom egyedül eltartani a családomat, ezért a feleségem is dolgozik. Érthetetlen számomra, hogy polgármester úr miért csak egyetlen dolgot emelt ki a bevallásomból és például a tartozások rovatot - ahol szintén elég nagy szám van feltüntetve - miért nem emelte ki. Illetve értem, csak nem tartom megengedhetőnek - fogalmazott a jobbikos képviselő, aki szerint a támadás hátterében az áll, hogy jelenleg a Jobbik az az egyetlen párt, melynek reális esélye van a kormány leváltására, ezért minden lehetséges eszközzel próbálják gyengíteni azt.

Annak érdekében, hogy a jövőben hasonló vádaskodás ne hangozhasson el, Süle Zsolt azt javasolja, hogy az összes önkormányzati képviselőnek a vagyonnyilatkozatát tegyék mindenki által elérhetővé az interneten.

Áldozó Tamás nyilatkozatában a húsgyár ügye is megjelent (a fenti videón 15:20-tól). Süle Zsolt ezzel kapcsolatban elmondta, a Jobbik mindig is abban volt érdekelt, hogy a gyár működőképes maradjon. - Ugyanakkor a Fidesszel ellentétben mi a teljes dolgozói létszám továbbvitelével, magyar kézben tartva képzeltük volna ezt el. Úgy néz ki, hogy ezek közül a kritériumok közül jó esetben is csak egy fog megvalósulni, ráadásul úgy, hogy jóval áron alul kerültek eladásra a gyár vagyonelemei - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.