Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 04. 09:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt: Romlott a közbiztonság Pápán

Süle Zsolt: Romlott a közbiztonság Pápán

A politikus az áprilisi képviselő-testületi ülés témáiban tartott sajtótájékoztatót.

A jobbikos képviselő elmondta, a képviselő-testületi ülésen is jelezte, vannak aggályai a rendőrség működésével kapcsolatban. - Nem értek egyet a rendőrkapitány azon szavaival, hogy a közbiztonság terén javulás, vagy legalábbis stagnálás lenne tapasztalható Pápa térségében. Szinte valamennyi statisztikai adat romlást mutat, így az ismerté vált bűncselekmények száma is növekedett - húzta alá Süle Zsolt hozzátéve, véleménye szerint ez nem elsősorban a Pápai Rendőrkapitányság hibáját mutatja, hanem az országos rendőri irányításét. A pápai kapitányság létszámhiánnyal küzd, valamint további nehézséget jelent, hogy a határnál is helyt kell állniuk időről-időre pápai rendőri erőknek. - Az elvezényelt rendőri erők és a bűncselekmények növekedése között egyértelmű az összefüggés, hiszen kisebb a rendőri jelenlét a köztereken, valamint a preventív munkában is kevésbé tudnak jelen lenni a rend őrei - mondta a politikus hozzátéve, a kormánynak már régen fel kellett volna állítania egy professzionális határőrséget.

Süle Zsolt az áprilisi képviselő-testületi ülésen önálló képviselői indítványt nyújtott be, pártja béruniós kezdeményezésével kapcsolatban. A politikus elvi támogatást kért volna a városatyáktól azzal kapcsolatban, hogy közös célként jelöljék meg a hazai bérek európai színvonalra való felzárkóztatását, mely a rendszerváltás óta minden magyar ember vágya. - Azért adtam be ezt az indítványt, hogy a legkisebb közösségi szinteken is mindenki értesüljön erről a kezdeményezésről, reméltem, hogy lesznek olyan képviselők, akik elvi szinten támogatják ezt a tervet. Nem tevőleges támogatást, csupán elvi szintűt szerettem volna kapni, ezzel szemben semmiféle támogatást nem kaptam. Hogyha fel sem vetjük ezt a vitát, akkor el sem fogunk indulni a bérfelzárkózás útján. Ezt a kezdő lépést tettük most meg, melyet egy hosszan tartó folyamat követhet - zárta gondolatait a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.