Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2012. Március 09. 14:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Összejött a görögöknek a kötvénycsere akció - örülnek a piacok

Összejött a görögöknek a kötvénycsere akció - örülnek a piacok

Hatalmas kő zuhant le a befektetők szívéről az esti órákban amikor már biztossá vált, hogy sikerült a kritikus görög kötvénycsere-akció.

A piacok már tegnap egész nap megelőlegezték a sikert. A tőzsdék emelkednek, ahogy a nyersanyagok ára is, a forint szárnyalt a jó hír hátán.

A Bux szerény mértékű emelkedéssel zárt, de nyugat-európa 1 és 2,5 százalékos pluszban, míg New York több mint 1 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. A jó hangulatot kivételesen a görögök táplálták. Úgy tűnik elhárult a veszélye egy rendezetlen görög államcsődnek, ugyanis ma reggeli bejelentés szerint sikeresen zárult a görög kötvénycsere-programban való részvételre meghirdetett jelentkezés. A jelentkezési arány 85,8 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy a magánhitelezők ilyen arányban hajlandóak arra, hogy a birtokukban lévő 206 milliárd euró névértékű görög állampapírt hosszú lejáratú államkötvényekre cseréljék.

Ami a makroadatokat illeti, Amerikában 8 ezerrel nőtt az újonnan munkanélküli segélyt igénylők száma múlt héten. Az elemzők stagnálást vártak. Közben felgyorsult a munkahelyteremtés Amerikában, az elmúlt hat hónapban több mint 1 millió új munkahelyet hoztak létre. A nyersanyagárak feljebb kapaszkodtak, az amerikai könnyűolaj súrolja a 107 dolláros szintet, a Brent 125 dollár fölött áll. Drágult az arany is, az unciánkénti jegyzés 1705 dollár, az ezüst ára azonban 34 dollárra esett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 06:00, kedd | Külföld

Rekorderedményt értek el a legnagyobb autógyártók a harmadik negyedévben

Rekordszintű eredménnyel zárták a harmadik negyedévet a legnagyobb autógyártó cégek az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó társaság egy hétfőn ismertetett kutatása szerint.

2022. November 28. 10:55, hétfő | Külföld

Az európai kokainkereskedelem harmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok

Az európai kokainkereskedelem egyharmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok novemberben, Európa különböző országaiban és Dubajban - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete.