Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Április 23. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Sportos kupé-crossoverrel álmodik a Volkswagen

Sportos kupé-crossoverrel álmodik a Volkswagen

A Range Rover Evoque napjaink keresett prémium hobbiterepjárója, ám hamarosan újabb riválist kap, mégpedig egyenesen Wolfsburgból. A manapság divatos szegmenst a CrossBlue tanulmánnyal célozza meg a VW, hogy még tovább bővítse népes modellpalettáját.

A koncepcióautó fotói nemrégiben szivárogtak ki a világhálóra, nem kis reakciót kiváltva az autós médiából. A sportos sziluett, a kupésított crossover stílus vagány, mokány összképet eredményez, amihez persze elengedhetetlenek az olyan részletek, mint a markáns frontrész LED-es fényszórói, az autó oldalán végigfutó éles karaktervonal, vagy éppen az eleganciát sugalló hátsó traktus.

Természetesen az ilyenkor szokásos trükkök ezúttal is nyomon követhetőek, a műanyag betétek úgyanúgy kötelező részei a csomagnak, ahogy a matt alumíniumbetétek vagy a duplán kivezetett kipufogócsövek a hátsó lökhárítóba integrálva. Az utastér már visszafogottabb formavilágot képvisel a lapos felületekkel és az éles szögekkel, s a katonás rend ugyanúgy jellemzi a komplett műszerfalat, mint a márka többi modelljének esetében. A műszercsoport a jelenleg uralkodó trendek szerint teljesen digitális, a multimédiás rendszert pedig hátsó szórakoztató egység egészíti ki. Miközben a külső és belső esetében ugyancsak józanabb felhozatalra számíthatunk a szériára megérett modell esetében, a lemezek alatt sem csupán a koncepció hibrid hajtáslánca rejtőzik majd.

A tanulmány orra a németek turbóval feltöltött V6-osát rejti, amelynek segítségére két elektromotor siet, hogy végül 415 lóerős összteljesítményről beszélhessünk. Mindezek tükrében az 5,9 szekundumos 0–100-as gyorsulás már kiemelkedő értéknek számít, a hibrid hajtáslánccal pedig a gyártó szerint 3 literes étvágy is kiautózható a 33 kilométer megtételére képes elektromos rendszernek köszönhetően.

Címkék: Volkswagen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.