Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2021. Október 22. 15:23, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Speed-et fogyasztott, majd autóba ült a pápai fiatal

Speed-et fogyasztott, majd autóba ült a pápai fiatal

A Pápai Járási Ügyészség 2019 szeptemberében elkövetett kábítószer-fogyasztás, illetve csekély mennyiségű kábítószer fogyasztás céljából történő birtoklása miatt emelt vádat egy 21 éves helybeli férfival szemben.

A vádirat szerint az elkövető Pápán, a Borsosgyőri úton személygépkocsival közlekedett, amikor a rendőrök igazoltatták, és a gépkocsijában kábítószernek minősülő zöld növényi törmeléket találtak. A férfit ezt követően vér- és vizeletminta vétel végett a pápai kórházba vitték, a vizsgálatok pedig visszaigazolták, hogy az elkövető előzőleg amfetamin és metamfetamin tartalmú kábítószert fogyasztott, amely jellemzően speed néven kerül illegális forgalomba. Az ügyészség az elkövetővel szemben 2020-ban egy évre felfüggesztette a büntetőeljárást, annak érdekében, hogy a férfi a felfüggesztés ideje alatt az általa vállalt legalább hat hónapon át tartó kábítószer-használatot kezelő ellátáson részt vegyen. Az elkövető azonban a vállalását nem teljesítette, vele szemben az úgynevezett elterelés eredménytelen maradt, ezért ügyében vádat kellett emelni. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben. Miután a vádlott annak idején a járművet kábítószertől befolyásolt állapotban vezette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt külön eljárás indult vele szemben, és az ügyészség vádemelése folytán a Pápai Járásbíróság a 2020 júliusában jogerőre emelkedett büntetővégzésével pénzbüntetést és 10 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki vele szemben, valamint a szakértői díjként felmerült, közel 200 000 forintos bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:06, csütörtök | Helyi

Meglopta lakótársait a munkásszállón

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a Zala megyei férfival szemben, aki a lakótársainak értéktárgyait tulajdonította el egy pápai munkásszállóról.

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse