Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2020. December 03. 08:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sorozatban igényelt gyorskölcsönöket, egyiket sem fizette

Sorozatban igényelt gyorskölcsönöket, egyiket sem fizette

A Pápai Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol egy 37 éves helybeli férfit, aki a sorozatban igényelt gyorskölcsöneinek, áruvásárlási hiteleinek egyikét sem fizette.

A vádirat szerint az elkövető először 2017 májusában egy pénzügyi szolgáltatótól 110 hetes futamidőre igényelt 400 000 forintot úgy, hogy a törlesztés már a szerződés megkötésekor sem állt szándékában. A vádlott ezt követően az egyik pápai műszaki üzletben mobiltelefon és hajvágó vásárlásához vett igénybe 243 000 forintos fogyasztási kölcsönt június közepén, majd két nap múlva ugyanebben az áruházban egy újabb mobiltelefont vett hitelre. A 275 000 forintos áruvásárlási gyorskölcsönt ez esetben egy másik pénzintézet biztosította, a vádlott azonban egyik banknak sem fizetett. Második vásárlása alkalmával még valótlan nyilatkozatot is tett, minthogy egyéb hiteleit letagadta, s ezért hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt is felelnie kell. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, s abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben a Pápai Járásbíróságnak. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy az egyik sértett által a kárának megtérítése érdekében bejelentett polgári jogi igénynek a bíróság adjon helyt, míg a bűncselekményekkel megszerzett pénznek azt a részét, amelyre a két másik sértett nem jelentett be polgári jogi igényt, vagyonelkobzással vonja el a vádlottól.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.

2022. Augusztus 10. 14:16, szerda | Helyi

50 helyett 127 km/h-val hajtott Ihászon a fiatal sofőr

A megengedett sebesség dupláját is túllépte a sofőr, a rendőrök intézkedés alá vonták.

2022. Augusztus 10. 09:03, szerda | Helyi

Rendőrségi toborzó iroda nyílt Pápán

A rendőrök minden hétköznap várják a rendőri hivatás, a szerződéses határvadász és az iskolaőr szolgálat iránt érdeklődőket.