Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2020. November 11. 17:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sörétes puskával lőtte oldalba a kutyáját, eltiltanák az ebtartástól a Pápa környéki férfit

Sörétes puskával lőtte oldalba a kutyáját, eltiltanák az ebtartástól a Pápa környéki férfit

Brutális tette miatt eltiltatná az ebtartástól a Veszprém Megyei Főügyészség azt a 65 éves férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban a sörétes vadászpuskájával kétszer, közvetlen közelről lőtte oldalba kaukázusi juhászkutyáját

A hároméves kutya, miután hasonló esetek már korábban is előfordultak, 2019 augusztusában újra megharapta gazdáját, aki elhatározta, hogy ezért elpusztítja az állatot. A harapással okozott sebet bekötözte, és felkeresett egy falubeli férfit, hogy az segítsen neki, majd hazatért, és az engedély nélkül tartott sörétes vadászlőfegyverével a kutyát mindössze egy-két méteres távolságról kétszer az oldalán meglőtte.

Az állatot ezek után a pincébe zárta, ahol az eszméletén lévő, s így fájdalmai miatt mintegy három órán át szenvedő, sokkos állapotban lévő kutyát a kiérkező állatorvos egyéb lehetőség híján elaltatta.

A Pápai Járásbíróság a 2020 szeptemberében jogerőre emelkedett ítéletében az állattartót bűnösnek mondta ki az állatkínzás valamint a lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében, s ezért őt 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén azonban az ügyész jogosult arra is, hogy a tevékenységtől való eltiltás, illetőleg a tevékenységgel okozott kár megtérítése iránt keresetet indítson.

A Veszprémi Törvényszékhez benyújtott kereset lényege szerint az immár alperes állattartó tettével megsértette az állatvédelmi törvény rendelkezéseit, amikor rálőtt a kutyájára, s ezzel az elaltatásához vezető súlyos sérüléseket okozott neki, illetve órákon keresztül tartó jelentős szenvedésnek tette ki.

Miután a férfi indokolatlan és brutális cselekedete miatt alkalmatlan arra, hogy kutyát tartson, a főügyészség keresetében azt kérte, hogy a polgári perben eljáró bíróság őt az ebtartástól 6 évre tiltsa el.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 18:48, szombat | Helyi

Sokan kíváncsiak a város új parkjára

A héten nyitották meg a városlakók előtt a megújult Schwenczel rétet. Sokan használták ki a napsütéses időjárást arra, hogy felfedezzék az új közparkot.

2021. Március 06. 15:39, szombat | Helyi

Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 05. 19:29, péntek | Helyi

Az autószervizek nyitva maradhatnak

A március 8-án életbe lépő korlátozások az autójavító cégekre nem vonatkoznak.

2021. Március 05. 14:50, péntek | Helyi

Zárnak a pápai óvodák is, ügyelet sem lesz hétfőtől

A központi korlátozás óvodai ügyeletet sem engedélyez, ezért minden szülőnek meg kell oldania a gyermek elhelyezését. Az étkezés viszont jár annak, aki kéri.