Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 09. 11:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sonkával segíti a rászorulókat a Pápai Hús

Sonkával segíti a rászorulókat a Pápai Hús

A stratégiai fontosságúvá nyilvánított Pápai Hús Kft. húsipari vállalat sonkával látja el a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerülteket: húsvét alkalmából egy veszprémi és pápai időseket ellátó intézmény 300 dolgozójához, idős lakóihoz, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve 600 rászoruló családhoz juttatott el élelmiszert a cég. Emellett pedig üvegeszközökkel látja el a győri Petz Aladár Kórház laboratóriumát a vállalat.

A több mint 700 főt foglalkoztató Pápai Hús Kft. az idei húsvét alkalmával a szolidaritásra teszi a hangsúlyt. A szociális ellátás támogatása érdekében egy veszprémi és egy pápai időseket ellátó szervezet 300 dolgozóját lepték meg húsvéti sonkával, valamint részt vesznek az 1000 főt számláló gondozottak étkeztetésében is. Ezzel párhuzamosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Pápai Hús Kft. együttműködésnek köszönhetően összesen 600, az ország legszegényebb településein élő család asztalára kerül sonka nagyszombaton. Mindemellett a húsüzem petri csészéket, mérőhengereket, mérőlombikokat és főzőpoharakat ajánlott fel saját készleteiből a győri Petz Aladár Kórház mikrobiológiai laboratóriumának, ezzel segítve őket a fontos vizsgálatok és tesztek elvégezésében.

„Az idei húsvét számunkra leginkább a szolidaritásról szól. Az elmúlt hetekben láttuk, hogy mennyien kerültek nehéz helyzetbe, mennyien dolgoznak páratlan erőfeszítéssel a vírushelyzet kezelésén. A Pápai Hús Kft. célja ezeknek az embereknek a megsegítése” - mondta Szappanos Péter a Pápai Hús Kft. ügyvezetője. Hozzátette: „Ezúton is szeretném megköszönni az összes kollégának, hogy ebben a különösen nehéz helyzetben is helytállnak és kitartóan dolgoznak azon, hogy mindig legyen elég élelmiszer a boltok polcain.”

A Pápai Hús üzemét stratégiai fontosságú üzemmé nyilvánította Magyarország kormánya, így a termelés minden körülmény között biztosított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.