Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 16. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Sokba kerülhet egy trafik nyitása

Sokba kerülhet egy trafik nyitása

A fővárosban egyre többet lehet találkozni a következő felirattal: hamarosan itt Nemzeti Dohánybolt nyílik. Üzleti szempontból érdekes lehet az újonnan nyíló dohánytrafikok sorsa a következő hónapokban. Egyrészt jónéhány üzlet van egymás szomszédságában, vagyis már nyitáskor éles konkurenciaharc alakulhat ki, másrészt, akinek nincs üzlete, és most akar bérleti szerződést kötni, annak nagyon drága lehet az indulás - írja a Napi Gazdaság.

A lap összeállítása szerint a kis üzletek bérleti díja négyzetméterre visszavetítve sokszor többszöröse a nagyobb üzletekének. Szakértők szerint ez a trafiknyitási hullám miatt még tovább emelkedhet.

A trafikkoncesszió nyerteseinek valószínűleg 10-20, esetleg 30 négyzetméteres üzlethelyiségekre lesz szükségük a dohánybolt nyitáshoz. Viszont pont ebből a méretből, főképp persze a forgalmas helyeken, rendkívül kicsi a kínálat. Az egyik legfrekventáltabb Andrássy úton akár 100 eurót is elkérhetnek négyzetméterenként. Ez forintban, havonta, egy 30 négyzetméteres boltnál, 885 ezer forintos bérleti díj.

Ráérezve a nyitás körüli bizonytalan faktorokra, az OTP Bank közölte, hogy a Nemzeti Dohánybolt koncessziónyertesek számára egy külön hitelkonstrukciót is kidolgozott. Nem lenne meglepetés, ha a többi kereskedelmi bank is előállna egy-egy ilyen termékkel. És, ha mindez nem lenne elég, nyitásra már valószínűleg olyan pénztárgépeket kell beszerezni, amelyek online bekötéssel rendelkeznek az Adóhatóság felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár