Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. December 16. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Sokan figyelmetlenek a közlekedésben, pedig az ünnep előtt megnő a forgalom

Sokan figyelmetlenek a közlekedésben, pedig az ünnep előtt megnő a forgalom

Ráadásul a karácsony előtti rohanásban mindenki feszültebb is, pedig nem sok minden tudja jobban elrontani a karácsonyt, mint egy szerencsétlen baleset.

A pápai rendőrök óvatosságra intik a gépjárművezetőket, a kerékpárosokat és a gyalogosokat.

Annak érdekében, hogy az ünnepi készülődést és a karácsonyi ünnepeket ne árnyékolja be közlekedési baleset, kérjük, fogadja meg az alábbi rendőrségi tanácsokat:

• Fordítson nagyobb figyelmet a gépjárműve biztonsági berendezéseire és tartozékaira! Az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése mellett figyeljenek arra is, hogy az ablaktörlő jól működjön, legyen megfelelő ablakmosó folyadék a járműben és működjön a páramentesítő berendezés.

• Az autóban elhelyezett jégkaparó és jégoldó spray megkönnyíti a szélvédők és az ablakok tisztítását, ezzel biztosítható, hogy a sofőr a gépjárműből minden irányba megfelelően lásson.

• Tartson az előtte haladó gépjármű mögött nagyobb követési távolságot a téli időszakra leginkább jellemző koccanásos balesetek elkerülése érdekében.

• A gyalogosok védelme érdekében fokozott figyelemmel és körültekintéssel, valamint mérsékelt sebességgel közelítse meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállók környékét, továbbá a településeken belül is óvatosan vezessen az útesten átkelő gyalogosok mielőbbi észlelése érdekében!

• Gyalogosként a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve csak akkor lépjen az úttestre, ha nem érkezik gépjármű, vagy már felvette a járművezetővel a szemkontaktust és meggyőződött arról, hogy biztosítja az elsőbbséget Önnek.

• Gyalogosan és kerékpárral – éjszaka és korlátozott látási viszonyok között – lakott területen kívül soha ne közlekedjen láthatósági mellény viselése nélkül, de a fényvisszaverő vagy világos színű ruházat lakott területen belül is életmentő lehet.
A közlekedés során soha ne feledjék, hogy mindenkit hazavárnak!

Biztonságos és balesetmentes közlekedést kíván a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!