Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Április 11. 10:07, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sokan csak a pecsétért járnak állásbörzére

Sokan csak a pecsétért járnak állásbörzére

Pedig lenne álláslehetőség bőven, egészen pontosan 720 helyre kerestek embert az idei börzén.

Ma délelőtt tartottak állásbörzét, a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Pápai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának szervezésében, a Városi Sportcsarnokban. A pápai állásbörzéken évek óta tapasztalható, hogy a jelenlévőknek csak egy része kíváncsi az állásajánlatokra és szeretne valóban elhelyezkedni. - Úgy látom, hogy nagyon sokan már tanulmányozták az összes ajánlatot és eldöntötték, hogy nekik itt ma nincs esélyük, hiszen sorba állnak pecsételni. Szerintem ennek egyszer, s mindenkorra véget kellene vetni. Ma itt háromféle álláskereső jelent meg. Itt van az, akinek esze ágában sincs dolgozni. Az lenne a helyes, hogyha nem fárasztanánk egymást, hanem elbúcsúznánk egymástól, kilépne a rendszerből és helyet adna annak, akinek valódi szándéka van arra, hogy munkából éljen meg. Van egy másik kategória, akinek van munkahelye, csak nincs bejelentve. Nekik azt javaslom, hogy gondolják ezt át alaposan. Lehet, hogy ez rövid távon előnyökkel jár, de hosszú távon szomorú lesz az a helyzet, ami bekövetkezhet - mondta Áldozó Tamás nyitóbeszédében. A polgármester azt kívánta mindenkinek, aki dolgozni szeretne, hogy itt kapjon egy esélyt erre. - Óriási a kínálat, őszintén kívánom nekik, hogy találjanak egymásra leendő munkáltatójukkal, éljék meg azt, milyen reggel munkába menni, este pedig hazamenni, így mutatva példát a gyermekeiknek. Ma, ebben a városban mindenkinek lehet munkahelye, aki kitartóan és következetesen keresi azt.


Sorban állás pecsétért

Takács Szabolcs kormánymegbízott tájékoztatta a jelenlévőket a megyei munkaerőpiaci helyzetről. - Az állásbörzék célja továbbra is az, hogy a foglalkoztatást elősegítse, munkáltató és munkavállaló személyes találkozó keretében találhasson egymásra. Fontos elmondani, országos szinten hosszú évek óta 4 millió feletti a foglalkoztatottak száma, ez az adat Veszprém megyében 159.500 feletti, míg a nyilvántartott álláskeresők száma 4,6 százalék. A pápai járásban alig több mint 1000 fő álláskereső van regisztrálva - mondta el a kormánymegbízott hozzátéve, a kormány célja az, hogy a közfoglalkoztatottak számát is csökkentse, átterelve őket a versenyszférába.

Az eseményen Bocskay Gyöngyi, a Pápai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője is köszöntötte az álláskeresőket.

Címkék: állásbörze

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.