Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 13. 13:46, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Sikeres volt a jótékonysági nap a zalaegerszegi AquaCityben

Sikeres volt a jótékonysági nap a zalaegerszegi AquaCityben

A családi jótékonysági nap bevételéből a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Fizioterápiás Osztályán működő medence felújítását támogatják.

A medencében évi 5 ezer esetet látnak el, a felújítás után közel harmadával növelhetik a kapacitást. Az adományból a Zala Különleges Mentők képzéseit, felszereléseinek beszerzését is finanszírozzák. A 38 fős szervezet 15 tagja nemrég megszerezte az ENSZ minősítését, így katasztrófák esetén a világ bármely pontján bevethetők kutató-mentő csoportként.

A támogató cégek (44 vállalkozás) előzetes felajánlásaiból minden korábbinál magasabb összeg, több mint 3 millió forint folyt be. A jótékonysági főzőpartin rekordszámú, 64 csapat vett részt, és csaknem 1,5 millió forintot gyűjtöttek össze. A belépőjegyekből (2,1 ezer vendég kereste fel szombaton az élményfürdőt) további 932 ezer forint gyűlt össze - ismertette a polgármester.
Balaicz Zoltán hangsúlyozta: ismét bebizonyosodott, hogy a zalai megyeszékhely a segítség és az összefogás városa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.