Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Május 09. 09:25, szombat | PR

Sherlock Holmes után Te is fedezd fel Londont

Sherlock Holmes után Te is fedezd fel Londont

Anglia igen kedvelt úti cél. Sokan ott élő családtagjaikat, barátaikat látogatják meg, de bőven van olyan turista, aki csak egy hosszúhétvégén szeretné London látványosságait megcsodálni. Érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt me

Egyesült Királyság igen sok látnivalót tartogat, akkor is, ha csak néhány napot szeretnénk ott eltölteni. A legkedveltebb közlekedési eszköz a repülő. Bár lehet autóval és vonattal is közlekedni, de nem érdemes ezeket a lehetőségeket választani. A vonatút igen hosszú és költséges, míg autóval igen macerás a közlekedés. Ha gépkocsinkkal szeretnénk menni, fel kell készülni, hogy hosszabb távolságot kell megtennünk, mint repülővel, ráadásul az országban fordított közlekedés van. Az autók és a gyalogosok is egyaránt az út baloldalán közlekednek, így például az Angliában használatos autóknál a kormány jobboldalon helyezkedik el. Ha az ember nem szokott hozzá az ellentétes irányú közlekedéshez, könnyen okozhat balesetet.

Válaszd a gyors és kényelmes megoldásokat

A legjobb választás a repülő. Londonnak hat nemzetközi reptere van, melyek közül a legnagyobb a város nyugati részén található Heathrow. A repjegy árak igen kedvezőek, és közel 3 óra alatt, kényelmes körülmények között, érhetünk a célállomásra.
Az utazással kapcsolatban a transzfer nagy kérdés. Hazánkban lehetőség van taxival, tömegközlekedéssel, közösségi autómegosztóval kijutni a légikikötőbe, de mégis a legjobb választás a reptéri parkolás. Ferihegyen lehetőség van őrzött parkolóban hagyni járgányunkat, igen jutányos áron. A parkolóhely online lefoglalható, akár hónapokkal korábban is és ott parkírozhat az autó nemcsak egy-két napot, hanem akkor is, ha néhány hetet töltünk külföldön.Londonban attól függően választhatjuk ki a transzfert, hogy melyik reptérre érkezik a repülő. A távolabbi légikikötőből érdemesebb a vonatot választani, mert kényelmesebb és gyorsabb, mint a buszjárat. London centrumhoz közelebb esőkből, mint például a Heathrow, metróval és taxival is közlekedhetünk.
A kiutazáskor figyelni kell arra, hogy az úti okmány érvényes legyen, illetve a poggyászba kerüljön olyan átalakító, mellyel kint tudjuk a magunkkal vitt, elektromos eszközöket használni.

Nézz körül jobban a városban

Anglia és a főváros is igen gazdag látnivalókban bővelkedik, de nem fontos mindig a járt utat követni. „Kötelező” megnézni a Madame Tussaud’s panoptikumot, a Londoni Towert, vagy a Harry Potter stúdiót ugyan úgy, ahogy érdemes megcsodálni Európa legöregebb piacát, a Borough Market-et. Viszont nemcsak a London Eye az, amely mesés kilátást nyújt a városra. Nem célszerű órákat sorba állni, hogy gyönyörködjünk a panorámába. Érdemesebb a Hampstead Hit parkban található Parliement Hill vagy a Regent’s parki Primrose Hill is különleges kilátást nyújt és a parkban még piknikezésre is van lehetőség. Ha mégis szeretnénk az óriáskerékre felülni, érdemesebb az interneten, előre megváltani a jegyet. Keressük fel az Oxford street-et, London legdivatosabb vásárlóutcáját, de ne ott akarjunk szuvenírt venni. Rengeteg múzeum várja a látogatókat, de érdemes előre megnézni a lehetőségeket és kiválasztani a számunkra kedvező, egy-két múzeumot. Így nem esünk abba a hibába, hogy végigszáguldunk a lehető legtöbb múzeumon, ahol mindent csak felületesen nézünk meg és már másra nem is marad időnk.
Mielőtt elutaznánk hosszabb-rövidebb időre, érdemes az interneten utána olvasni a lehetőségeknek, és azok alapján nagyjából megtervezni a kint töltött napok programjait. Így időt, pénzt spórolhatunk és maradandó emlékekkel térhetünk haza!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 09:43, szombat | PR

Tuti tippek irodaválasztáshoz

A munkakörnyezet komoly hatással van a munka minőségére, ezért nem mindegy milyen irodában dolgoznak a munkatársaink. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy jól válassz.

2020. Április 24. 08:47, péntek | PR

Itt a tavaszi ételek szezonja

Mostantól jöhetnek a finomabbnál finomabb saláták és a változatos friss zöldségekből és gyümölcsökből készített fogások.

2020. Április 14. 12:42, kedd | PR

Találja meg az igényeinek megfelelő egeret, segítünk benne!

Manapság szinte már minden háztartásban megtalálható legalább egy laptop vagy asztali számítógép.