Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2020. Szeptember 12. 19:33, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sérült gyermekek mosolyáért futottak Döbröntén

Sérült gyermekek mosolyáért futottak Döbröntén

A 2019-es nagy sikerű \"Fuss Szívvel Egy Mosolyért\" elnevezésű sportrendezvény után idén ismét megrendezték a jótékonysági futóversenyt Döbröntén.

Az elmúlt évben közel 1 millió forintból tudtak különböző eszközöket vásárolni a verseny szervezői a pápai kórház gyermekosztályának, az idei évben pedig a nevezési díjakból befolyó összeggel a pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványát, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványt kívánják támogatni.

Az összesen mintegy 150 nevező többféle távon mérhette össze kitartását. Idén a gyermekekre is gondoltak a szevezők, ők a "csemege” távon vehettek részt, a 14 éven felüli korosztály pedig öt korcsoportban, 7+, 14+ valamint a félmaratoni, 21 kilométeres táv teljesítésére vállalkozhatott. A verseny igazi nehézsége a 2-300 méteres szintkülönbség jelentette, hiszen a futók többek között a Szarvaskő várat is érintették.

Pápa város döbröntei túristaházánál megtartott közös bemelegítést megelőzően a verseny fővédnöke, dr. Áldozó Tamás köszöntötte a sportolókat, köszönetet mondva minden résztvevőnek, hiszen egy jó ügy mellé álltak. A polgármester maga is rajthoz állt, a 21 kilométeres távot teljesítette.

Korábban szó volt arról, hogy VIP vendégek is részt vesznek a futóversenyen, ám végül a koronavírus járványra és egyéb elfoglaltságokra hivatkozva le kellett mondaniuk a megjelenést.

Mihályfi Ákos, a verseny főszervezője elmondta, a versenyen befolyt összeget várhatóan a jövő hét folyamán fogják átadni az alapítvány képviselőinek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 19:22, csütörtök | Helyi

Nem adta vissza a talált pénztárcát a férfi, a rendőrök kihallgatták

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2020. Szeptember 24. 19:15, csütörtök | Helyi

Emlékkoszorú, emlékplakett, emlékprojekt

2020. Szeptember 24. 18:28, csütörtök | Helyi

Baleset-megelőzési előadás óvodásoknak

A pápai rendőrök a biztonságos közlekedésre tanították a kicsiket.

2020. Szeptember 24. 12:59, csütörtök | Helyi

Hangulatos pavilont adtak át a könyvtár udvarán

A Petőfi-pavilon névre keresztelt kiülő az olvasókat fogja szolgálni.