Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 13. 14:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Segítségnyújtás nélkül távozott, de rendőrkézre került

Segítségnyújtás nélkül távozott, de rendőrkézre került

Mindössze 16 óra leforgása alatt sikerült a pápai rendőröknek megtalálni azt a gépkocsivezetőt, aki 2011. október 10-én ütközött egy szemből érkező járművel, majd elhagyta a helyszínt.

Az éjszakai órákban egy hölgy közlekedett gépkocsijával egyik Pápa környéki falu utcájában. Vele szemből érkezett egy jármű, majd amikor egymás mellett elhaladtak, a bal első visszapillantó tükrük összeért. Az ütközés következtében betörött a nő által vezetett személyautó bal első ablaka és üvegszilánk fúródott az arcába. Sérülései szerencsére nem voltak súlyosak. Azonnal megállt, a másik jármű után nézett, de annak vezetője nem mutatott megállási szándékot. Utána fordult és követte egy ideig, ám hamarosan szem elől vesztette. Ekkor értesítette a rendőrséget.

Az éjszakai sötétség miatt a helyszínt elhagyó járműről és annak vezetőjéről szinte semmi információ nem állt rendelkezésre, ennek ellenére a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője: Derczó Zoltán r. zászlós 16 órán belül eljutott a segítségnyújtást elmulasztó sofőrhöz. Feltérképezte az érkezési és távozási útvonalát illetve olyan jármű után kutatott, melynek sérült volt a bal külső visszapillantó tükre. Erőfeszítéseit siker koronázta és egy balesethez közeli faluban, kollégájával rátalált az okozó járműre. A gépkocsi tulajdonosát elfogták és előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A sárvári férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntette miatt folyik a nyomozás. Tettéért akár 3 év szabadságvesztést is kaphat.

Címkék: rendőrség pápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.