Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2018. Szeptember 30. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Sebességkorlátozást és fizetős parkolást vezetnek be a Jókai utcán

Sebességkorlátozást és fizetős parkolást vezetnek be a Jókai utcán

Csütörtökön tartott önkormányzati ülést a képviselő-testület, melyen a belváros közlekedési rendjét szabályozó rendelet módosításáról is döntöttek a városatyák.

Eszerint a belvároshoz sorolták a Jókai utcát egészen a Budai Nagy Antal utcai kereszteződésig, és ez a szakasz október 15-től a fizető parkolási övezetbe fog tartozni. A Jókai utcán a 30 km/h-s sebességkorlátozást is életbe léptetik, a belváros közlekedési rendjéhez igazodva. Süle Zsolt azt kérdezte, mennyi bevételt tervez a város a fizető parkolási zóna kiterjesztésétől, hiszen a cél biztosan az, hogy tovább sarcolják az autósokat. Azt is hozzátette, hogy a szépen felújított Jókai utca pont a funkcióját nem tudja teljesíteni a sebességkorlátozással, pedig éppen a gyorsabb haladás lehetősége lett volna a cél.

Molnár István városfejlesztési osztályvezető elmondta, nem a bevételszerzés volt a módosítása célja, hanem a parkolási rend szabályozása, a sebességkorlátozást pedig a kórház, iskolák, üzletek és vendéglátó helyek miatti nagy forgalom indokolja. Áldozó Tamás hozzátette, a sebességkorlátozás a biztonságot szolgálja, és nem tartja indokoltnak, hogy a Jókai utcán működő vállalkozásoknak ingyen parkolást biztosítson a város. Süle Zsolt szerint, emiatt majd nem fognak a Jókai utcai üzletekben vásárolni az emberek. Javasolta, hogy a forgalomkorlátozás és a parkolási zóna módosítását vegyék külön, így a lassúbb sebességet el tudja fogadni a szavazáskor. Módosító indítványát a képviselők többsége nem támogatta, így a két változásról egy napirendben döntöttek, 10 igennel és 3 tartózkodással. A vitás kérdés lezárását követően dr. Péntek Árpád fideszes képviselő a közelmúltban bekövetkezett balesetek miatt azt javasolta, hogy a Korona utcán és a Fapiac tér környékén is vezessenek be sebességkorlátozást. Ezzel a felvetéssel az ülésen résztvevő rendőrkapitány is egyetértett. A módosítást következő ülésén tárgyalja a testület.

A munkaértekezletet követő sajtótájékoztatón Áldozó Tamás hangsúlyozta, a város nagyon sokat költött arra, hogy jó minőségű parkolók legyenek a Jókai utcán, ezeknek az a feladata, hogy az ott működő intézményeket, üzleteket szolgálják, de ahhoz az kell, hogy legyen egy ösztönző, ami forgatja a gépjárműveket, hiszen nem az a cél, hogy néhány autó egész nap ott parkoljon, hanem hogy a vásárlók, ügyintézés miatt érkezők mindig találjanak parkolási helyet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 07:23, hétfő | Helyi

El akarta rejteni a drogot a rendőrök elől a pápai férfi

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 39 éves pápai férfit.

2020. Január 19. 16:50, vasárnap | Helyi

Újabb baleset a 83-ason

Árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó a 83-as főút Győrszemere és Nagyszentpál közötti szakaszán

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.