Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2018. Szeptember 30. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Sebességkorlátozást és fizetős parkolást vezetnek be a Jókai utcán

Sebességkorlátozást és fizetős parkolást vezetnek be a Jókai utcán

Csütörtökön tartott önkormányzati ülést a képviselő-testület, melyen a belváros közlekedési rendjét szabályozó rendelet módosításáról is döntöttek a városatyák.

Eszerint a belvároshoz sorolták a Jókai utcát egészen a Budai Nagy Antal utcai kereszteződésig, és ez a szakasz október 15-től a fizető parkolási övezetbe fog tartozni. A Jókai utcán a 30 km/h-s sebességkorlátozást is életbe léptetik, a belváros közlekedési rendjéhez igazodva. Süle Zsolt azt kérdezte, mennyi bevételt tervez a város a fizető parkolási zóna kiterjesztésétől, hiszen a cél biztosan az, hogy tovább sarcolják az autósokat. Azt is hozzátette, hogy a szépen felújított Jókai utca pont a funkcióját nem tudja teljesíteni a sebességkorlátozással, pedig éppen a gyorsabb haladás lehetősége lett volna a cél.

Molnár István városfejlesztési osztályvezető elmondta, nem a bevételszerzés volt a módosítása célja, hanem a parkolási rend szabályozása, a sebességkorlátozást pedig a kórház, iskolák, üzletek és vendéglátó helyek miatti nagy forgalom indokolja. Áldozó Tamás hozzátette, a sebességkorlátozás a biztonságot szolgálja, és nem tartja indokoltnak, hogy a Jókai utcán működő vállalkozásoknak ingyen parkolást biztosítson a város. Süle Zsolt szerint, emiatt majd nem fognak a Jókai utcai üzletekben vásárolni az emberek. Javasolta, hogy a forgalomkorlátozás és a parkolási zóna módosítását vegyék külön, így a lassúbb sebességet el tudja fogadni a szavazáskor. Módosító indítványát a képviselők többsége nem támogatta, így a két változásról egy napirendben döntöttek, 10 igennel és 3 tartózkodással. A vitás kérdés lezárását követően dr. Péntek Árpád fideszes képviselő a közelmúltban bekövetkezett balesetek miatt azt javasolta, hogy a Korona utcán és a Fapiac tér környékén is vezessenek be sebességkorlátozást. Ezzel a felvetéssel az ülésen résztvevő rendőrkapitány is egyetértett. A módosítást következő ülésén tárgyalja a testület.

A munkaértekezletet követő sajtótájékoztatón Áldozó Tamás hangsúlyozta, a város nagyon sokat költött arra, hogy jó minőségű parkolók legyenek a Jókai utcán, ezeknek az a feladata, hogy az ott működő intézményeket, üzleteket szolgálják, de ahhoz az kell, hogy legyen egy ösztönző, ami forgatja a gépjárműveket, hiszen nem az a cél, hogy néhány autó egész nap ott parkoljon, hanem hogy a vásárlók, ügyintézés miatt érkezők mindig találjanak parkolási helyet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Új okospadok kerültek Pápára

Az ország több városában lehet látni hasonló eszközöket, amelyeken nemcsak pihenni, de telefont tölteni és „wifizni” is lehet.

2019. Szeptember 14. 09:44, szombat | Helyi

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Az éjszaka titokzatos élőlényeit fogja bemutatni az érdeklődőknek egy denevérkutató és egy hidrobiológus, a pápai Külső-Várkertben.

2019. Szeptember 13. 21:25, péntek | Helyi

Süle Zsolt szerint a Fidesz a 2014-es ígéreteinek több mint a felét nem teljesítette

A jobbikos képviselő 30 nap-30 megvalósulatlan ígéret címmel, a választásokig hátralévő időben, minden nap egy-egy olyan korábbi fideszes ígéretet mutat be a közösségi médiában, amely szerinte nem teljesült ebben a ciklusban.

2019. Szeptember 13. 08:39, péntek | Helyi

Áldozó Tamás: Egykor a Várkertfürdő is csak egy folt volt a térképen

A Pápai Polgári Kör soron következő összejövetelére dr. Áldozó Tamás polgármester-jelöltet és a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeit hívták meg.