Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2013. Február 11. 09:31, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Saját cégén keresztül segíti a pápai önkormányzat a Pápai Húst

Saját cégén keresztül segíti a pápai önkormányzat a Pápai Húst

Mivel közvetlenül nem nyújthat tagi kölcsönt, saját cégén keresztül segíti 650 millió forinttal a pápai önkormányzat a Pápai Hús 1913 Kft.-t.

Áldozó Tamás a képviselő-testület pénteki ülése után elmondta: az önkormányzat 650 millió forint tagi kölcsönt nyújt a Pápai Ipari Park Kft.-nek, amely a pénzt élősertés, nyers hús, lapocka, császárhús vásárlására fordítja; ezt az alapanyagot adja át a Pápai Hús 1913 Kft.-nek feldolgozásra úgy, hogy azon fenntartja a tulajdonjogát.

Áldozó Tamás elmondta: ez a megoldás átmeneti, az önkormányzat továbbra is tőkeemelésre törekszik, hogy többségi tulajdonossá váljon a cégben, ez azonban hosszabb távú folyamat, és a tárgyalások jelenleg is zajlanak róla.

A Pápai Hús 1913 Kft. február 27-ei taggyűlésén várhatóan döntés születik az alaptőke-emelésről - tette hozzá. A húsvéti termékeket azonban ezekben a hetekben kell elkészíteni, vagyis a gyárnak a hosszú távú megoldás mellett rövid távú segítségre is szüksége van - fejtette ki a polgármester.

A megoldás bonyolultnak tűnhet, de tekintettel kell lenni arra, hogy megfeleljen a versenyjogi szabályoknak, EU-konform legyen, ugyanakkor a lehetőségek kiaknázásával forráshoz juttassa a gyárat. A cég így nem pénzt kap a várostól, hanem a Pápai Ipari Park Kft. közreműködésével alapanyaghoz jut; a tagikölcsön-szerződés öt hónapra szól, fedezetéül a kft. a tulajdonában lévő ingatlanokat tudja megjelölni - ismertette Áldozó Tamás.

Reményét fejezte ki, hogy a február 27-ei taggyűlés tőkeemelésről dönt, így a társaság olyan mértékű forráshoz juthat, amely stabilizálja a helyzetét.

Az önkormányzat a 650 millió forintos tagi kölcsönt abból a 1,5 milliárd forintból biztosítja, amelyet tavaly év végén kapott a kormánytól önkormányzati feladatokra; ezen feladatok között szerepel a helyi munkahelyek védelme is - jelentette ki a polgármester.

A Pápai Hús 1913 kft. tavaly jelentette be, hogy forgóeszközhiány miatt nehézségekkel küzd, és tőkeemelésre van szüksége.

Fotó: nemzeti.net

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 10:55, kedd | Helyi

Teherautók akkumulátorait lopták el egy vaszari udvarból

2023. Február 06. 12:57, hétfő | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a fiataloknál Pápa belvárosában

A járőrök 2023. február 5-én este Pápa belvárosában állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

2023. Február 06. 12:00, hétfő | Helyi

Számos baleset történt az elmúlt héten a megye útjain

2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

2023. Február 05. 05:00, vasárnap | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.