Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2011. Október 08. 07:49, szombat | Bulvár
Forrás: STOP

Rózsa Gyuri ma is mosolyog, de már nem "úgy"

Rózsa Gyuri ma is mosolyog, de már nem

64 éves Rózsa György műsorvezető, aki egy televíziós táncversenyen a lánya partnere volt.

Tavaly alaposan ráijesztett a szeretteire, amikor elzáródott a nyaki ütőere, ezért meg kellett operálni, amibe akár bele is halhatott volna. "Nem félek a haláltól" - nyilatkozta a sikeres beavatkozás után, s magyarázatát is adta: mint köztudott, korán elveszítette szeretett feleségét, Kanyó Éva tornásznőt, akinek tragikus halála óta sajnos tisztában van vele, hogy az emberi élet mennyire törékeny.

A képernyőn örökké mosolygó és viccelődő "Rózsa Gyuri" valójában komoly ember, sikeres producer, akinek Magyar elsők című nagyszerű sorozata értékálló produkció. A nagyközönség persze inkább egykori szórakoztató műsoraiból emlékezik rá. 1980-ban került a tévé szórakoztató főosztályára, s már abban az évben megismerte az ország: ő vette át Vitray Tamástól a Kapcsoltam című telefonos játék műsorvezetését. Teljesítménye megosztotta a nézőket, egyik részük szinte rajongott érte, a másik pedig viccelődött rajta, az azonban kétségtelen, hogy stílusa akkoriban általános beszédtéma volt, különösen azután, hogy Gálvölgyi János remek paródiát csinált róla.

Később más vetélkedői, szórakoztató műsorai is népszerűek lettek, például a Leg... leg... leg... és a Legyen szerencsénk, valamint a Kamera Varieté és a Top-show. A vidám műsorok készítését a felesége halálakor hagyta abba, a tragédia nagyon megviselte, a lánya és szülei tartották benne a lelket. Lánya, Csilla neves táncművész, amint azt a Szombat esti láz című show-műsorban is láthattuk pár éve, s mivel a műsorban az apukájával versenyzett, az is kiderült, hogy Rózsa György is remekül táncol.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 17. 13:44, szombat | Bulvár

Ötven éve lőtték fel a világ első űrállomását 50 éve lőtték fel

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.

2021. Április 13. 18:39, kedd | Bulvár

Könyv jelent meg Diego Maradona életéről

Az isteni Diego Maradona címmel jelent meg életrajzi könyv a 2020. november 25-én, 60 évesen elhunyt világklasszis argentin labdarúgóról.