Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Július 01. 14:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rongálás, illegális hulladéklerakás - Diszpécser szolgálat várja a lakossági bejelentéseket

Rongálás, illegális hulladéklerakás - Diszpécser szolgálat várja a lakossági bejelentéseket

A jelenleg 24 kamerával rendelkező városi megfigyelő rendszer mellett új szolgáltatást kínál a Városgondnokság, a rongálások és az illegális hulladéklerakások visszaszorítása érdekében.

Naponta három műszakban folyamatosan figyelik a nemrégiban kialakított városi kamerarendszer élőképeit a Közterületfelügyelet munkatársai, és ha bármi gyanúsat észlelnek, azonnal értesítik a járőr kollégákat, vagy a rendőrséget. Bakó István elmondta, a cél a közrend fenntartása, ennek érdekében pedig fontos lenne, ha sikerülne tetten érni az elkövetőket, hiszen így lehet a leghatékonyabban fellépni ellenük.

A mai naptól, a hét minden napján 0-24 óráig telefonos diszpécser szolgálattal is áll a lakosság rendelkezésére a Közterületfelügyelet. Ezeken a telefonszámokon kizárólag a Közterületfelügyelet munkáját érintő ügyekben lehet bejelentést tenni, tehát ha rongálást, garázdaságot, vagy például illegális hulladéklerakást látunk, akkor kell hívni az alábbi telefonszámokat:

Vonalas: 89/313-192 Mobil: 70/661-9165

Bakó Istvántól megtudtuk, a kamerarendszer további bővítése várható, a cél az, hogy száznál is több kamerával tudják figyelni a város különböző pontjait és be tudjanak avatkozni probléma esetén. Jelenleg 11 közterületfelügyelő látja el a feladatokat, de a rendszer bővítésével a létszám emelésére is sor fog kerülni - tette hozzá a Városgondnokság igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.