Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 09. 12:40, péntek | Belföld
Forrás: MTI | fotó: Káli-Horváth Kálmán

Romagyilkosságok - Az MSZP közös megemlékezésre hívja a kormányfőt Tatárszentgyörgyre

Romagyilkosságok - Az MSZP közös megemlékezésre hívja a kormányfőt Tatárszentgyörgyre

Az MSZP közös megemlékezésre hívja Orbán Viktor miniszterelnököt Tatárszentgyörgyre, ahol a romák elleni támadássorozat legszörnyűbb gyilkossága történt - közölte a választókerület szocialista felelőse, Braun Róbert pénteken Budapesten.

Az MSZP monori elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretné felkérni Orbán Viktort, hogy - politikai ellentéteiket az ügy kapcsán félretéve - menjen el velük - a kormányfő által javasolt időpontban - Tatárszentgyörgyre, és róják le közösen kegyeletüket "Csorba Róbert és kisfia, Csorba Robika sírjánál".
A megemlékezésen az MSZP elnöke, Mesterházy Attila is részt vesz - közölte az ellenzéki politikus, aki szerint ezzel mutathatnák meg, hogy "igazi bajban összefognak" Magyarország politikusai, ahogy a nemzet is.
Az MSZP azt javasolja, legyen minden magyarországi településen "biztos kezdet" gyerekház, amely a korai fejlesztéssel a leghatékonyabban ellensúlyozza a kisgyermekkorban elszenvedett hátrányokat. Ez "minden szakember szerint" a kirekesztés, a kiszolgáltatottság, az egyenlőtlenség elleni legjobb eszköz "minden halmozottan hátrányos helyzetű magyar gyermek számára" - mondta Braun Róbert. A szocialisták az erről szóló projektet Csorba Róbert-programnak neveznék el.
A Budapest Környéki Törvényszék kedden, első fokon tényleges életfogytiglanra ítélte a romagyilkosságok ügyében Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottat. Csontos István negyedrendű vádlott büntetése tizenhárom év fegyház.
Tatárszentgyörgyön 2009. február 23-án a Kiss-testvérek és Pető hajtotta végre a támadást. Pető előbb az ablakon, majd a padlásajtón dobott be Molotov-koktélt, amely rögtön nagy tüzet okozott két alvó gyermek közelében is. Az apa, Csorba Róbert a kislányát és kisfiát magához szorítva az udvarra rohant, ahol Kiss István többször rájuk lőtt sörétes puskájával. A kisfiú és az apja a helyszínen perceken belül életét vesztette, a kislányt sebesülten vitte át a rokonokhoz sokkos állapotban lévő édesanyja.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk